Temperaturi record înregistrate de Anul Nou, în Marea Britanie. „Va fi probabil confirmat un nou record maxim”

Duminica, 02 Ianuarie 2022, ora 12:57 1953 citiri
St James's Park a fost probabil cea mai caldă locaţie din Anglia FOTO Pixabay

Marea Britanie a înregistrat cea mai călduroasă zi de Anul Nou, temperaturile depăşind 16 grade Celsius într-o perioadă a anului când de obicei se înregistrează aproximativ 7 grade Celsius, relatează duminică dpa.

Serviciul meteorologic britanic Met Office a anunţat că în St James's Park, centrul Londrei, s-au înregistrat 16,3 grade Celsius, ceea ce înseamnă că este "probabil să se confirme" drept temperatura maximă record atinsă de Anul Nou.

Până în prezent, temperatura maximă record a fost de 15,6 grade Celsius, înregistrată în Bude, Cornwall, în 1916.

"St James's Park a fost probabil cea mai caldă locaţie din Anglia, iar temperatura înregistrată astăzi (1 ianuarie) de 16,3 grade Celsius în Marea Britanie va fi probabil confirmată ca un nou record maxim de temperatură de Anul Nou. Scoţia şi Ţara Galilor au înregistrat şi ele temperaturi maxime record de 15,9 grade Celsius şi respectiv 15,6 grade Celsius", a scris Met Office pe Twitter.

Cea mai ridicată temperatură înregistrată până acum de Anul Nou în Scoţia a fost de 14,5 grade Celsius în Inverurie, Aberdeenshire, în 1992, în timp ce în Ţara Galilor o temperatură record de 15,1 grade Celsius a fost înregistrată în 2015 în Hawarden şi Prestatyn.

"Ultimele două zile au fost excepţional de blânde, atât ziua, cât şi noaptea", a spus meteorologul Tom Morgan de la Met Office.

Serviciul meteorologic britanic a anunţat anterior că temperaturile au crescut în timpul nopţii, ajungând la 16,5 grade Celsius în Bala, Gwynedd, nordul Ţării Galilor, în ajunul Anului Nou.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News