Fenomen inexplicabil în univers: Paradoxul lui Stepehen Hawking, descifrat VIDEO

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 01:00
12416 citiri
Fenomen inexplicabil în univers: Paradoxul lui Stepehen Hawking, descifrat VIDEO
O gaură neagră absoarbe tot, inclusiv lumina în interiorul său FOTO: Live Science

Oamenii de știință de la unul dintre cele mai mari Institute de cercetare din Japonia, Wako, au anunțat într-un studiu publicat în Journal of High Energy Physics că au reușit să descifreze paradoxul din găurile negre al lui Stephen Hawking. Experții susțin că informațiile înghițite în interiorul acestor corpuri masive din univers, ce ar fi trebuit să dispară conform teoriei fizicianului britanic, pot trece dincolo de ele prin găurile de vierme.

Astfel paradoxul aparent inexplicabil al găurilor negre, propus pentru prima dată de Stephen Hawking, ar putea fi descifrat în sfârșit, potrivit publicației Live Science.

”Paradoxul informațiilor găurii negre” se referă la faptul că informațiile nu pot fi distruse în univers și, cu toate astea, când o gaură neagră se evaporă în cele din urmă, orice informație care a fost înghițită în interiorul acesteia de acest aspirator cosmic ar fi trebuit să dispară.

Dar noul studiu efectuat de cercetătorii de la Institutul de cercetare științifică RIKEN din Japonia, propune ca paradoxul să fie descifrat prin codul final al naturii: găurile de vierme sau trecerile prin spațiu-timp.

”O gaură de vierme conectează interiorul găurii negre și radiațiile din exterior, ca un pod”, a spus Kanato Goto, fizician de la RIKEN și autorul principal al studiului.

Conform teoriei lui Goto, o a doua suprafață apare în interiorul orizontului de evenimente al unei găuri negre, granița dincolo de care nimic nu poate scăpa. Firele dintr-o gaură neagră conectează acea suprafață cu lumea exterioară.

Mesaje extraterestre misterioase primite de astronomii americani: Nimeni nu se aștepta la așa ceva VIDEO

Hawking descoperise în anii ’70 că găurile negre eliberează radiații și, în cele din urmă, ele se pot evapora în întregime. Dar, se pune întrebarea: când o gaură neagră se pulverizează și dispare din univers, unde s-au dus toate informațiile blocate în interiorul ei?

O posibilitate, spun unii experți, este ca informațiile să poată fi distruse, ceea ce încalcă legile fizicii. În schimb, cei mai mulți fizicieni încearcă să rezolve paradoxul, pentru a descoperi o cale astfel încât informațiile din interiorul găurii negre să se scurgă prin radiația Hawking.

Fenomen șocant anunțat de fizicieni renumiți: Există un alt univers, care merge înapoi în timp VIDEO

Dar, descrierea noului proces propus necesită o nouă fizică. ”Acest lucru sugerează că relativitatea generală a lui Albert Einstein și mecanica cuantică, așa cum sunt în prezent, sunt incompatibile, una cu cealaltă. Trebuie să găsim un cadru unificat pentru gravitația cuantică”, a spus Goto.

Cu toate că noua teorie ar putea descifra paradoxul lui Stephen Hawking, există o mulțime de întrebări. Încă nu este clar, dacă găurile de vierme care apar în matematică sunt aceleași cu cele pe care le considerăm niște scurtături din spațiu-timp, în fizică.

Cu alte cuvinte, fizicienii au construit o posibilă cale pentru a rezolva paradoxul informației, dar nu au găsit nicio modalitate de a dezvolta vehiculele care circulă pe acel drum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cea mai puternică explozie din istorie de la Big Bang, văzută de omenire: Dezvăluie un nou mister VIDEO
Cea mai puternică explozie din istorie de la Big Bang, văzută de omenire: Dezvăluie un nou mister VIDEO
Un obiect necunoscut la acea vreme, aflat la o distanță colosală de Pământ a produs cea mai puternică explozie de radiații gamma din istorie de la Big Bang, văzută vreodată de omenire....
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#paradox, #Stephen Hawking, #gaura neagra, #gauri vierme, #teoria relativitatii Einstein, #mecanica cuantica, #fizica cuantica , #fenomen
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cu alte cuvinte, există viață și după moarte...