A apărut prima păpușă Barbie cu scolioză. Mesajul companiei de jucării FOTO

Miercuri, 01 Februarie 2023, ora 23:18
3151 citiri
A apărut prima păpușă Barbie cu scolioză. Mesajul companiei de jucării FOTO
Prima păpușă Barbie a apărut în urmă cu peste 60 de ani FOTO Facebok / Mattel

În urmă cu 64 de ani a fost lansată prima păpușă Barbie. Varianta clasică - o tânără blondă cu părul lung, ochii albaştri, suplă şi cu un bust generos - a devenit un etalon al frumuseţii în întreaga lume.

De atunci, au apărut zeci de modele de păpuși, de diferite etnii și naționalități. De asemenea, ele îmbracă peste 150 de meserii, printre care cea de medic, profesor sau poliţist. Și forma corpului s-a schimbat, compania de jucării arătând că frumuseţea nu trebuie să se încadreze în vreun anumit tipar.

Acum, Mattel, compania producătoare, s-a gândit să abordeze şi un subiect mai delicat: cel al problemelor de sănătate.

Cea mai recentă lansare a este noua păpuşă Chelsea, sora mai mică a lui Barbie, care suferă de scolioză, o afecţiune a coloanei des întâlnită în special în rândul adolescenţilor.

Chelsea are 15 centimetri înălţime şi poartă o rochie roz cu o brăţară verde detaşabilă la spate şi pantofi albi. Are însă coloana vertebrală curbată şi vine însoţită de un accesoriu special: o proteză de spate detaşabilă, potrivit Adevărul.

(FOTO Mattel)

Brandul a transmis că vrea să normalizeze, prin ”puterea reprezentării”, purtarea aparaturii speciale şi să încurajeze incluziunea în rândul copiilor.

”Credem în puterea reprezentării şi ne angajăm să creăm păpuşi cu o varietate de înfăţişări, astfel încât copiii să se poată vedea pe ei înşişi în Barbie, şi acum într-o linie care o celebrează pe sora mai mică a lui Barbie, Chelsea. Suntem mândri să lansăm în premieră păpuşa Chelsea, cu un suport pentru spate detaşabil, pentru a continua să reflectăm mai bine lumea pe care copiii o văd în jurul lor. Linia noastră Chelsea oferă infinit mai multe modalităţi de a stârni poveşti, oferind în acelaşi timp copiilor o modalitate de a-şi dezvolta empatia şi abilităţile de procesare socială prin intermediul jocului cu păpuşi”, a declarat Lisa McKnight, vicepreşedinte executiv şi şef global pentru Barbie şi păpuşi la Mattel, citată de The Independent.

Pentru lansarea noii păpuşi, compania producătoare de jucării a colaborat cu Dr. Luke Macyszyn, neurochirurg certificat şi specialist în afecţiuni complexe ale coloanei vertebrale la copii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#papusa Barbie, #scolioza , #stiri magazin