Papa Francisc face apel la o „fraternitate” care să depășească granițele din Europa, în contextul pandemiei de coronavirus

Luni, 13 Septembrie 2021, ora 14:441925 citiri
Papa Francisc face apel la o „fraternitate” care să depășească granițele din Europa, în contextul pandemiei de coronavirus
Suveranul Pontif se află în vizită în Slovenia FOTO Hepta

Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la "o fraternitate" care să depăşească graniţele în Europa, aflată acum în situaţia de a-şi relansa economia slăbită de pandemia de coronavirus, relatează AFP.

"Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară", a declarat papa Francisc, în faţa autorităţilor politice şi civile din această ţara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.

"Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie, se anunţă, cu numeroase dificultăţi, o mult aşteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană", a afirmat el.

Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune şi de deces asociate COVID-19 din lume şi a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.

Papa Francisc a rezumat istoria ţării drept "un mesaj de pace", subliniind naşterea "fără conflict" în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe şi a Slovaciei.

"Această ţară trebuie să-şi reafirme mesajul de integrare şi de pace şi faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depăşind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei", a subliniat el.

Suveranul pontif a reafirmat luni că într-o lume total interconectată "nimeni nu se poate izola, ca individ, ca naţiune", o lecţie importantă învăţată în urma pandemiei.

Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că "nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat", în timp ce viitorul trebuie să aducă o "luptă serioasă împotriva corupţiei" şi să asigure dreptul la un loc de muncă.