Invenție revoluționară a experților: Panourile solare care produc curent electric cât toată producția mondială

Sambata, 05 August 2023, ora 02:00
6691 citiri
Invenție revoluționară a experților: Panourile solare care produc curent electric cât toată producția mondială
Panourile solare montate la Ecuator generează energie electrică colosală FOTO: Science Alert

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Națională din Canberra, Australia, care a realizat un studiu complex publicat în revista Solar din 27 iulie 2023, a reușit să dezvolte o soluție revoluționară pentru omenire. Experții au arătat că panourile solare amplasate la ecuator pe mările liniștite pot genera 35.000 de terawați-oră pe an de energie, mai mult decât producția globală actuală de 30.000 de terawați-oră.

Cercetarea a demonstrat că numai o instalație de panouri solare montată în Indonezia ar putea genera această producție colosală de energie electrică, practic un volum nelimitat pentru țările dens populate din Asia de Sud-Est și Africa de Vest, potrivit The Conversation.

Și în timp ce majoritatea oceanelor lumii se confruntă cu furtuni, unele regiuni de la Ecuator sunt relativ nemișcate și pașnice. Deci, structurile de inginerie relativ ieftine ar putea fi suficiente pentru a proteja panourile solare plutitoare offshore

Avertisment dur, după un studiu pe 150.000 de persoane: O afecțiune gravă face ravagii, iar 50% din oameni se vor îmbolnăvi

Hărțile noastre termice globale de înaltă rezoluție arată că arhipelagul indonezian și Africa de Vest ecuatorială de lângă Nigeria au cel mai mare potențial pentru realizarea unor rețele solare plutitoare offshore.

Conform tendințelor actuale, economia globală va fi în mare măsură decarbonizată și electrificată până în 2050, susținută de cantități mari de energie solară și eoliană.

Aproximativ 70 de kilometri pătrați de panouri solare pot asigura toate cerințele energetice ale unui milion de oameni bogati într-o economie cu zero emisii de carbon. Panourile pot fi amplasate pe acoperișuri, în zone aride, colocate cu agricultura, sau plutite pe corpuri de apă.

Panourile solare plutitoare pot fi amplasate și pe lacurile și rezervoarele interioare. Solarul plutitor interioară are un potențial mare și este deja în creștere rapidă.

Descoperire neobișnuită care face înconjurul lumii: Obiect extraterestru vechi de 3.000 de ani, găsit în Elveția VIDEO

Lucrarea noastră recent lansată cercetează oceanele globale pentru a găsi regiuni care nu au suferit valuri mari sau vânturi puternice în ultimii 40 de ani. Panourile solare plutitoare în astfel de regiuni nu necesită lucrări inginerești puternice și costisitoare.

Regiunile care nu experimentează valuri mai mari de 6 metri și nici vânturi mai puternice de 15 m pe secundă ar putea genera până la un milion de TWh pe an. Aceasta înseamnă de cinci ori mai multă energie anuală decât este necesară pentru o economie globală complet decarbonizată, care sprijină 10 miliarde de oameni înstăriți.

Majoritatea site-urilor bune sunt aproape de ecuator, în și în jurul Indoneziei și în Africa de vest ecuatorială. Acestea sunt regiuni cu o creștere mare a populației și cu valori ridicate de mediu. Panourile solare plutitoare marine ar putea ajuta la rezolvarea conflictului de utilizare a terenurilor.

Indonezia are un potențial mare de energie solară. Indonezia este o țară dens populată, în special pe insulele Java, Bali și Sumatra. Până la jumătatea secolului, populația Indoneziei poate depăși 315 milioane de oameni.

Din fericire, Indonezia are un potențial imens de energie solară și, de asemenea, un potențial vast de stocare a energiei hidrocentrale pentru a stoca energia solară peste noapte.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#panouri solare, #panouri solare energie, #energie solara, #energie verde, #Ecuator, #Indonezia, #energie regenerabila , #stiri externe