Prima administraţie locală din ţară care anunță că va produce mai multă energie electrică decât consumă. Panourile fotovoltaice vor fi instalate pe 150 de clădiri publice

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 10:27 4062 citiri
Panouri fotovoltaice FOTO Pixabay

Pe cele 150 de clădiri publice din administrarea autorităţii locale a Sectorului 1 vor fi instalate din acest an panouri fotovoltaice, a anunţat primarul Clotilde Armand.

"Vom deveni prima administraţie locală din ţară care produce mai multă energie electrică decât consumă. (...) Începând cu anul 2022, administraţia locală a Sectorului 1 va instala panouri fotovoltaice pe toate clădirile publice din această zonă administrativă pe care le administrează.

Este vorba despre 150 de clădiri publice - grădiniţe, şcoli, licee, spitale şi sedii administrative - care sunt racordate la reţelele naţionale de distribuţie de energie", a scris Clotilde Armand, vineri, pe Facebook.

Ea a menţionat că, în 2023 şi 2024, capacitatea acestor clădiri de producere de energie electrică va fi suplimentată până la instalarea unei capacităţi totale de 21.000 de kWp. Clotilde Armand a explicat că, după suplimentarea capacităţii, energia produsă de clădirile publice din Sectorul 1 va depăşi energia consumată.

În 2020, potrivit edilului, cele 150 de clădiri publice au înregistrat un consum de peste 9 milioane de kwh de energie electrică şi aproape 28 de milioane de kwh de gaze naturale.

"Costurile totale anuale înregistrate de aceste consumuri de energie au fost în anul 2020 de aproape 11,5 milioane de lei. Având în vedere creşterea costului energiei la nivel naţional, este de aşteptat ca în perioada următoare aceste costuri să crească, punând o presiune importantă asupra bugetului local al Sectorului 1", a adăugat Clotilde Armand.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com