De ce să apelezi la o firmă de montare panouri fotovoltaice

Luni, 27 Februarie 2023, ora 18:25
1146 citiri
De ce să apelezi la o firmă de montare panouri fotovoltaice
FOTO: unsplash.com

Îți dorești să devii independent energetic, dar fără să poluezi natura? Soluția ideală este montarea panourilor fotovoltaice pe acoperiș sau pe sol, dar pentru a da randament, acestea trebuie montate de specialiști în domeniu. Rămâi alături de noi pentru a afla de ce să apelezi la o firmă de montare panouri fotovoltaice și care sunt beneficiile în funcție de tipul de panouri alese.

Instalare panouri fotovoltaice Bucuresti si Ilfov

Panourile fotovoltaice sunt alternativa excelentă pentru a scădea costurile facturilor la energie până în punctul în care devii complet independent de rețeaua publică. Acestea pot fi montate atât pe acoperiș, cât și pe sol, atât timp cât nu există umbriri specifice zonei în care sunt montate. Eficiența panoului depinde de câteva aspecte, pe care angajații unei firme de montare panouri fotovoltaice ți le vor explica. Mai exact, contează tipul de panouri (monocristaline, policristaline), ce branșament electric alegi/deții (monofazat, trifazat) și dacă sistemul este on-grid, off-grid sau hibrid. Alege https://electro-calin.ro/montaj-panouri-fotovoltaice.html pentru servicii de proiectare si montaj kit panouri fotovoltaice. Pentru proiectele mai mari, vor fi necesare studii de soluție pe care doar o firmă autorizată le poate executa.

Panourile fotovoltaice sunt o investiție pe termen lung foarte eficientă, în special dacă știi cum sa folosești energia pe care acestea o produc, deoarece există si posibilitatea de stocare a surplusului. Alege o firmă care lucrează rapid și sigur, pentru a beneficia de un rezultat fructuos pentru un timp îndelungat. În cele ce urmează explicăm rolul unei astfel de firme în montajul unui kit fotovoltaic.

Instalare panouri fotovoltaice pentru independenta energetica

Soarele este o sursă inepuizabilă de energie, care te poate ajuta să îți asiguri energia pentru locuința sau clădirea în care locuiești fără să depinzi de rețeaua publică. Montarea panourilor fotovoltaice te va ajuta să economisești în viitor, dar pentru început vei fi nevoit să faci o investiție serioasă. Din acest motiv, ai nevoie de serviciile unor profesioniști în domeniu. Avantajul în acest domeniu este că îți poți deduce investiția în aproximativ 5 ani, ținând cont că durata medie de viață a sistemelor propuse este de aproximativ 30 de ani. Apelând la această formă de captare a energiei solare, reduci costurile cu facturile la energie și chiar poți câștiga bani, dacă se va introduce în calcul surplusul de energie pe care îl vei da în rețea.

Panourile fotovoltaice sunt realizate, de obicei, din siliciu, care poate fi organizat în două moduri, de unde se ramifică panoul monocristalin și cel policristalin. În cazul primului, celula panoului este compusă din bare de siliciu tăiate în napolitană și este vorba de un singur cristal de siliciu. Din acest motiv, electronii au spațiu mai mare de circulație și panoul monocristalin este mai eficient. Pentru panoul policritalin, vorbim de numeroase celule de siliciu, care nu permit electronilor să se deplaseze ca în cazul primului tip amintit.

Alege tipul de bransament electric potrivit panoului fotovoltaic

Odată ales tipul de celulă, este important să te consulți cu echipa de specialiști în montarea panourilor pentru a stabili modul în care vei folosi sistemul: on-grid, off-grid sau hibrid. Sistemul on-grid este conectat la rețeaua publică și cu ajutorul lui doar captezi energia solară pe timp de zi sau doar atunci când vremea permite razelor solare să ajungă la panoul tău. Apoi, consumi energia pe măsură ce o produci, deci nu o poți stoca noaptea. Acest sistem este ideal pentru locuințe/clădiri/hale de producție care sunt utilizate doar pe timpul zilei.

Sistemul off-grid îți aduce independență energetică totală, deoarece presupune montarea unor acumulatori care stochează energia produsa în plus pentru momentul în care vei avea nevoie de ea. Este notabil faptul că există riscul unor pene de curent dacă acestea sunt proiectate și montate într-un mod defectuos.

Sistemul fotovoltaic Hybrid îți permite să folosești energia produsă pentru uz, să înmagazinezi energia produsă în surplus în baterii, iar diferența care îți va rămâne după înmagazinare să o trimiți în rețeaua publică. Practic, în acest mod vei putea să folosești la potențial maxim resursa de energie produsă de panouri.

Pentru toate cele 3 tipuri de sisteme este necesară evaluarea preliminară, proiectarea și montajul unei firme cu experiență în domeniu. În cazul în care acestea nu vor fi poziționate corect, există riscul ca investiția să nu se poată deduce niciodată.

Alege Electro-Calin pentru avantajele panourilor fotovoltaice

O firmă de instalare panouri fotovoltaice profesionistă montează sisteme silențioase și adaptate nevoilor locației tale. Pentru fiecare kW de energie ai nevoie de 6 mp pentru panou. De asemenea, specialiștii te vor îndruma spre tipul de inverter optim. Inverterul este esențial în montarea sistemului de fotovoltaice, deoarece el transformă energia solară (curent continuu) în electrică (curent alternativ). Inverterul este de două feluri: monofazat si trifazat.

Pentru consumatorii casnici, mai ales cei care locuiesc în blocuri, este suficient branșamentul monofazat, fiindcă nu produce mai mult de 9.9 kW. Locuințele mari sau consumatorii industriali sunt îndemnați să apeleze la branșamentul trifazat, care livrează energia pe trei faze.

Pentru a alege soluția optimă locației tale, apelează la serviciile unei firme profesioniste de montare kituri de panouri fotovoltaice și bucură-te de independența energetică mult dorită!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#panouri fotovoltaice, #firma montare panouri , #stiri afaceri