Panama Papers: Un fost premier spune ca s-ar impune ancheta si in Romania

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 10:51 2799 citiri
Foto: Ziare.com

Uniunea Europeana, SUA si alte tari dezvoltate ar trebui sa nu mai accepte tranzactii financiare si comerciale cu societati care au sediul in "panarame fiscale" ce nu accepta sa incheie acorduri de transparenta cu restul statelor lumii, spune europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, in contextul dezvaluirilor din dosarul Panama Papers.

Theodor Stolojan remarca faptul ca, "din pacate, actionam din nou asupra efectelor".

"Am propus de mai multe ori in Parlamentul European sa actionam pentru ca tarile membre ale Uniunii Europene, Statele Unite ale Americii, alte tari dezvoltate si foarte multe alte tari sa nu mai accepte nici o tranzactie financiara, nici o tranzactie comerciala cu societati comerciale care au sediul in asemenea panarame fiscale din lume, care nu accepta sa incheie acorduri de transparenta cu restul statelor lumii.

Din pacate, aceasta propunere nu a avut sustinere de nici un fel, desi am propus-o de mai multe ori", a declarat eurodeputatul, la RFI Romania.

Panama Papers: Filiera romaneasca. Ce nume apar in ancheta

Intrebat daca s-ar impune o ancheta si in Romania, dupa dezvaluirile din dosarul Panama, acesta a raspuns: "Categoric, categoric".

"Ati vazut ca deja avem semnale, ma rog, nu am cifre, dar a aparut in presa, discutam de peste o suta de cetateni romani, unii vad ca au renuntat la cetatenia romana, dupa ce si-au umplut buzunarele in Romania", afirma Theodor Stolojan.

Panama Papers: Ce trebuie sa stii despre cea mai mare scurgere de informatii din istorie

Panama Papers, o ancheta jurnalistica-gigant: Cum isi ascund banii cei mai puternici oameni ai planetei

Citeste mai multe despre Stolojan: Categoric s-ar impune o ancheta si in Romania, dupa scandalul Panama Papers, pe RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
MosGerila
rank 5
Incercati sa gasiti si Dubai Papers. Poate ca vor sari citiva iepuri