Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fenomenul teribil ce aduce sfârșitul lumii: Pământul sfâșiat în două VIDEO

Marti, 08 Noiembrie 2022, ora 01:00
6680 citiri
Fenomenul teribil ce aduce sfârșitul lumii: Pământul sfâșiat în două VIDEO
Pământul ar putea fi sfâșiat în două de o coliziune cu o altă planetă FOTO: YouTube

Oriunde ne uităm în Sistemul Solar descoperim dovezi a ceea ce oamenii de știință numesc ”coliziunile gigantice”, a explicat profesorul Jonti Horner de la Universitatea Southern Queensland din Australia. Astrofizicianul vorbește despre un fenomen teribil care ar putea lovi Pământul și l-ar sfâșia în două, așa cum s-a mai întâmplat în univers cu planetele.

Dacă un asemenea fenomen s-ar petrece, Pământul ar fi distrus și ar veni sfârșitul lumii așa cum o știm noi, iar întreaga viață de pe planeta noastră ar dispărea, potrivit Gizmodo.

Din fericire, evenimentele care pot rupe o planetă în două sunt foarte, foarte rare. Dar, credeți sau nu, când Sistemul nostru Solar era tânăr, astfel de lucruri se întâmplau mai des decât ați putea crede, a spus profesorul Jonti Horner.

Cele mai frumoase nume de băieți și fete din lume: Top 50 stabilit de lingviști

Când ne uităm la Sistemul Solar, astronomii se joacă în esență precum detectivii. Ne uităm la toate obiectele de acolo – planete și luni, asteroizi și comete. Oriunde ne uităm în Sistemul Solar, găsim dovezi a ceea ce oamenii de știință numesc „coliziuni gigantice”.

Ce înseamnă asta? Ei bine, se dovedește că etapele finale ale formării planetelor au fost cu adevărat violente. Erau o mulțime de corpuri din spațiu de mărimea unei planete care pluteau în jur și continuau să se ciocnească unul de celălalt.

Când două corpuri spațiale de mărimea planetelor se ciocnesc unul de celălalt, coliziunea este cu adevărat catastrofală – mai mult decât suficientă pentru a rupe o lume în bucăți. Și exact asta credem că s-a întâmplat cu planeta Mercur.

Când s-a format Mercur, toate indiciile ne spun că era probabil de două ori mai mare decât astăzi. Dar cu mult timp în urmă, doar la scurt timp după formarea lui Mercur, un alt obiect de mărimea lui Mercur s-a izbit de el într-o coliziune care l-a distrus aproape în totalitate.

Experții au făcut o descoperire neobișnuită: O altă modalitate de a măsura timpul, fără ceasuri

Cel mai important exemplu al unei planete sfâșiate este de fapt propriul nostru Pământ. Astronomii cred că atunci când s-a format Pământul, totul venea de la sine. Dar când privim astăzi Pământul, acesta are un însoțitor - Luna. Deci de unde a venit Luna?

Toate indiciile pe care le-am putut aduna spun o poveste cu adevărat dramatică. La scurt timp după ce s-a format Pământul, de unul singur, el a intrat în coliziune cu o altă planetă. Acea planetă, pe care astronomii au poreclit-o „Theia”, avea aproximativ dimensiunea lui Marte și s-a izbit de noi relativ ușor.

Dar o coliziune ușoară între planete este încă uimitor de violentă. Ciocnirea ar fi topit întregul Pământ, ucigând orice viață care ar fi putut evolua în acel moment. Ar fi sfâșiat Pământul și ar fi distrus-o pe Theia.

Materialul smuls din Theia și Pământ s-ar fi pulverizat în spațiul din jurul planetei noastre. Gravitația Pământului a fost atât de puternică încât a prins cea mai mare parte a resturilor, care s-au adunat treptat pentru a forma Luna.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Pamant coliziune, #sfarsitul lumii, #coliziune asteroid Pamant, #coliziune planete, #pamant impact asteroid, #planeta Pamant, #Luna Pamant , #fenomen