Firea: "Abuz de functie! Abuz de putere! Au venit sa joace pacanele la Palatul Victoria"

Sambata, 01 August 2020, ora 13:35
3607 citiri
Firea: "Abuz de functie! Abuz de putere! Au venit sa joace pacanele la Palatul Victoria"
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a criticat intalnirea intre Ludovic Orban si liderii USR si PLUS de vineri noaptea la Palatul Victoria. Ea a afirmat ca premierul face abuz de functie, de incredere si de putere si foloseste cladirea Executivului pentru a planifica darea "unor tunuri in Bucuresti", iar acesti politicieni au venit sa joace pacanele la Guvern.

"Abuz de functie! Abuz de putere! Abuz de incredere! Folosirea fondurilor publice pentru interese de partid! In stanga (sus) acum cateva zile, o delegatie Sanitas, cu multe probleme ramase nerezolvate de catre guvernanti. In dreapta (jos) o delegatie politica, venita aseara sa joace pacanele la Guvern! Daca mai aveam cu totii vreo speranta ca acest guvern lucreaza de dimineata pana seara in interesul romanilor, una mica, mica, aceasta s-a naruit definitiv!", a scris Gabriela Firea sambata pe Facebook.

Aceasta a adaugat ca astfel de negocieri politice intr-o cladire a unui guvern este un caz unic in lume raportat in tarile democratice.

"Caz unic in lume, raportat la tarile democratice, nu la dictaturi, cladirea Guvernului din Piata Victoriei-cea care ar trebui sa fie laboratorul deciziilor bune pentru toti romanii, indiferent de regiune istorica, varsta, profesie, confesiune, optiuni politice-a fost pangarita prin transformarea acesteia in loc de tranzactii politice murdare, in detrimentul cetatenilor. In sala Moldova, de la etajul 1, in care de obicei sunt primite delegatiile sindicatelor, patronatelor, investitorilor strategici-din ce in ce mai putini -, au fost chemati politicienii care nu au altceva planificat decat sa dea tunuri in Bucuresti!", a completat Firea.

Candidatul PSD la Primaria Capitalei a mai criticat prezenta lui Vlad Voiculescu la Guvern, fost ministru al Sanatatii in Cabinetul Ciolos.

"Sa tinem cu totii minte aceasta fotografie! In ea este si un anume domn Vlad, relaxat, pentru ca si-a negociat postul de viceprimar al Capitalei, responsabil cu domeniile sanatate si social! Adica lupul paznic la oi! Daca in 4 ani de zile, prin investitii consistente in spitalele din Capitala, acestea arata net superior spitalelor Ministerului Sanatatii, se pregateste sa vina pe turnanta nepotul unchiului, cu afaceri in domeniu, sa faca ce stie el mai bine! Pentru o mana de oameni, privilegiati, nu pentru toti bucurestenii.", a explicat Firea.

Edilul precizeaza ne asteapta pe toti schimbari majore, in cazul in care dreapta castiga.

"Sa ne asteptam la privatizatea sistemului de sanatate, la tarife pe care nu si le pot permite decat cei cu venituti foarte mari, la achizitii indreptate catre firmele de casa! La blocarea transplantului, asa cum a mai facut ca ministru! Iar in domeniul social, sa fie eliminate "pomenile" acordate de primarul Firea, cum ar fi sprijinul financiar pentru copiii cu dizabilitati, pentru gravide, nou-nascut, cupluri infertile, analize genetice pentru afectiuni oncologice etc. Asta ne asteapta pe toti! Asta s-a tranzactionat aseara, la masa guvernului!", a mai spus Gabriela Firea.

Ea a mai declarat ca sunt multi romani inteligenti care nu vor vota acesti politicieni care "joaca alba-neagra la sediu Guvernului".

"Un candidat la Primarie interesat doar sa dea in judecata cetateni si investitori pentru presupuse vicii urbanistice si un candidat de viceprimar care vrea sa faca inaccesibila sanatatea pentru cei cu venituri mici si medii! Norocul nostru, al tuturor, este ca Dumnezeu nu doarme niciodata si ca cetatenii sunt muuult mai inteligenti decat ii cred acesti politicieni care joaca alba-neagra in sediul guvernului!", a conchis Firea.

Presedintele USR Bucuresti Claudiu Nasui a postat o fotografie pe Facebook de la intalnirea liderilor PNL si USR de vineri noaptea spre sambata dimineata, ora 2.00, la Guvern, unde au fost purtate ultimele negocieri pentru desemnarea candidatilor comuni. Nasui a afirmat ca "a iesit fum alb" si ca "Nu a fost usor. Am reusit sa avem candidati comuni ireprosabili".

viewscnt

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Plângere penală împotriva ministrului Dezvoltării și a primarului din Râşnov. Acuzațiile grave aduse ”binomului naş-fin”
Senatorul USR Irineu Darău a anunțat joi, 18 aprilie, că a depus un denunţ penal împotriva ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea, şi a primarului din Râşnov, Liviu-Cătălin Butnariu,...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#Firea, #PSD, #PNL, #USR , #guvern