Palatul Ştirbey, scos la licitație de lichidator. Care este prețul de pornire al domeniului

Duminica, 26 Iunie 2022, ora 14:26 7053 citiri
Palatul Stirbey din Buftea, scos la licitație FOTO Facebook/Palatul Stirbey

Palatul Ştirbey a fost scos la vânzare de lichidator la un preţ de pornire de 7.950.000 de euro, potrivit unui anunţ public făcut de Euro Insol, lichidator judiciar al debitoarei Bucharest Arena, compania care deţine palatul şi domeniul Ştirbey.

Licitaţia publică este programată miercuri, 29 iunie, la sediul Euro Insol din Bucureşti, care a confirmat pentru Forbes că “există cel puțin un participant înscris la licitația pentru Palatul Știrbey”. Înscrierea la licitație este condiționată de achiziționarea Caietului de sarcini (10.000 lei) și de depunerea unei garanții de participare de 20% din prețul de pornire.

Palatul Știrbey din Buftea este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcția sa a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Știrbey, domnitor al Țării Românești, și a durat până în anul 1863.

Parcul Știrbey are o suprafață de peste 20 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un superb lac interior și deschidere către lacul Buftea, scrie forbes.ro

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News