Ce este programul de reasigurare PAID, cu o capacitate de un miliard de euro

Advertorial
Vineri, 10 Martie 2023, ora 10:57
7812 citiri
Ce este programul de reasigurare PAID, cu o capacitate de un miliard de euro
FOTO Unsplash

Polița PAD este primul pas în asigurarea locuinței. Este obligatorie și acoperă daunele cauzate de catastrofele naturale: cutremure, alunecări de teren și inundații.

Una dintre principalele dileme ale românilor este cum vor fi plătite toate daunele în cazul unei calamități. Acestă teamă a fost alimentată mai ales în ultima perioadă, în urma dezastrului produs de seria de cutremure din Turcia și Siria.

Răspunsul dat de specialiștii PAID România este simplu: din reasigurare. Iar vestea bună este că PAID are un program de reasigurare cu o capacitate de un miliard de euro pentru riscurile de cutremur, inundații și alunecări de teren.

Programul de reasigurare este susținut de un panel format din 49 de reasiguratori, aproximativ 50% din capacitate provenind de la reasiguratori cu rating “AA” acordat de S&P sau AM Best.

Printre reasiguratorii de top participanți la programul de reasigurare se numără: Swiss Re, Munich Re, Tokio Marine Europe SA, XL Re, Scor, Hannover Re, VIG Re.

Despăgubirea cuvenită, virată în maximum 5 zile

PAID România face plata despăgubirilor cuvenite în maximum 5 zile de la primirea dosarului de daună de la asiguratorul care a încheiat polița și care a întocmit dosarul de daună.

Asiguratorul care a încheiat polița PAD va deschide dosarul de daună în urma înștiințării scrise sau telefonice făcute de către beneficiar în urma producerii unor daune ca urmare a unui dezastru natural. În termen de maximum 5 zile de la înștiințare, un reprezentant al asigurătorului se va prezenta la locul producerii evenimentului pentru a constata daunele, ocazie cu care se încheie un proces verbal de constatare, semnat de reprezentantul asiguratorului și de asigurat/reprezentant asigurat.

Următoarea etapă reprezintă instrumentarea dosarului: culegerea de documente doveditoare ale dreptului de proprietate, documente de confirmare ale evenimentului de către autoritățile competente (daca este cazul), orice alte documente/declarații solicitate pentru a stabili dreptul și cuantumul despăgubirii. După centralizarea tuturor acestor documente asigurătorul va transmite către PAID dosarul de daună în scopul decontării.

Reamintim că PAID a comunicat public că pentru seismele recente din județul Gorj nu este necesar ca vreun păgubit să obțină in mod individual dovada producerii cutremurelor întrucât, printr-un protocol încheiat cu Institutul Național de Cercetare si Dezvoltare pentru Fizica Pământului, această dovadă a fost obținută și transmisă către toți asigurătorii implicați în evaluarea daunelor pentru a fi parte a dosarelor de daună.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#PAID, #polita pad, #reasigurare , #asigurari
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Cat tupeu, sa vorbesti dfe asigurari chiar cand