O pacientă COVID internată de 2 luni la ATI a născut o fetiță sănătoasă. Declarațiile emoționante ale medicilor din Timișoara VIDEO

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 22:33 1926 citiri
Din respect pentru medicul care a îngrijit-o pe mamă, fetiţa poartă numele Adelina FOTO ROVaccinare

O femeie din Timișoara, în vârstă de 40 de ani, a născut o fetiţă perfect sănătoasă, deși a stat internată peste două luni la Terapie Intensivă în urma infectării cu Sars-Cov-2.

Povestea femeii a fost prezentată pe pagina de Facebook ROVaccinare.

”Astăzi vă prezentăm un caz special, o minune care s-a întâmplat la secţia de ATI din cadrul Spitalului Judeţean din Timişoara. O mamă care, deşi a petrecut 2 luni şi jumătate în ATI, a reuşit să nască o fetită sănătoasă şi, din fericire, s-a întors acasă împreună cu ea. Fetiţa portă numele medicului care a avut grijă de mama bolnavă de COVID”, este mesajul postat de autoritățile sanitare.

Mesajul este însoțit de un clip video cu declarațiile medicului care a îngrijit-o pe pacientă.

”Avem o pacientă tânără, de 40 de ani, însărcinată, care este şi intubată. Verificăm zilnic bebele. Azi dimineaţă au fost colegii de la Ginecologie. Este o fetiţă. Are o fetiţă doamna, 22 de săptămâni. A venit la spital, la clinica de Obstetrică-Ginecologie. Starea ei s-a deteriorat. A venit cu afectare pulmonară iniţial de 20 - 25%. Ulterior s-a deteriorat şi a necesitat să fie intubată. Acum este cu afectare pulmonară peste 75%. Nu este vaccinată. Soţul este vaccinat. Au şi un copil care şi el are COVID, este la spital. Sperăm să fie bine”, declară medicul specialist ATI Adelina Băloi, prezentând starea pacientei sale la câteva zile de la internare.

Femeia a născut în timp ce era intubată şi ventilată mecanic, povesteşte medicul. Din fericire, fetiţa s-a născut perfect sănătoasă. Proaspăta mămică s-a trezit după 2 luni jumătate de stat în ATI, dar nu își mai amintește foarte multe.

”Când a plecat nu şi-a adus aminte nimic. A fost fericită că fetiţa este bine. Asta a interesat-o. Într-adevăr, impactul emoţional şi psihologic este mare şi a fost nevoie de susţinere. Poate de multe ori uităm că nu doar medicamentele şi ce există fizic avem nevoie, ci şi de susţinerea psihică. Şi e un impact puternic atât pentru ea, dar mai ales pentru familie, pentru că ea nu îşi aduce aminte ce s-a întâmplat, dar familia a fost alături de ea în anumite momente, că i-am şi lăsat să o viziteze. Au văzut-o în stare foarte gravă şi cumva şi ei au nevoie de suport emoţional”, a mai spus medicul.

Din respect pentru medicul care a îngrijit-o pe mamă, fetiţa poartă numele Adelina.

”A fost cea mai grea perioadă din cariera noastră. Cea mai grea încercare. Am văzut cum s-a creat un spirit de solidaritate extraordinară. Astea nu sunt cuvinte mari. Asta e o realitate, care va rămâne, pentru că adevărul rămâne indiferent dacă e văzut sau nu, indiferent dacă în jur sunt orbi. El există. Corpul medical a dovedit un spirit de solidaritate extraordinară”, a spus și prof. dr. Dorel Săndesc, şeful Secţiei ATI, Spitalul Judeţean Timişoara, potrivit Adevărul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com