Farfurie zburătoare proiectată de oamenii de știință de la MIT: Unde va ajunge în spațiu VIDEO

Joi, 30 Decembrie 2021, ora 01:37
4935 citiri
Farfurie zburătoare proiectată de oamenii de știință de la MIT: Unde va ajunge în spațiu VIDEO
Rover lunar conceput de experții de la MIT FOTO: Science Alert

Un proiect neobișnuit a fost realizat de către oamenii de știință de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite, aceștia dorind să dea lovitura în domeniul spațial. Experții au conceput o farfurie zburătoare, care ar putea fi folosită de NASA pe Lună, dar și pe alte planete din univers.

Ciudatul rover care seamănă cu o farfuria zburătoare, este realizat dintr-un material numit Mylar, care reține razele solare în mod natural, atunci când acestea ating vehiculul spațial, potrivit Science Alert.

Farfuria zburătoare va fi alimentată de câmpul electric care se formează la expunerea directă la Soare. Fasciculele ionice minuscule vor fi folosite atât pentru a încărca vehiculul, cât și pentru a crește încărcarea naturală a suprafeței acestuia, contracarând gravitația.

”Cu un rover care levitează, nu trebuie să vă faceți griji despre roți sau piesele mobile. Terenul unui asteroid ar putea fi neuniform și, atâta timp, cât ai un instrument controlat care menține rover-ul în stare de plutire, atunci poți trece peste un sol accidentat, neexplorat”, a spus Paulo Lozano, inginer spațial de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO

Rover-ul va folosi niște propulsoare cu ioni, numite surse de ioni, care au fost folosite anterior pentru a ghida sateliții în spațiu.

În experimentele de laborator, cercetătorii de la MIT au utilizat surse de ioni pentru a crea o forță electrostatică. Echipa a reușit să conceapă un vehicul spațial de mici dimensiuni, care este capabil să leviteze, el cântărind doar 60 de grame.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Implementarea acestei tehnologii de propulsie al noului rover, similar unei farfurii zburătoare, ar reprezenta o revoluție în domeniu, realizată de experții de la MIT. Acest vehicul ar putea fi utilizat de NASA, în viitoarele misiuni pe Lună.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#OZN, #rover, #farfurie zburatoare, #rover NASA, #NASA, #tehnologie, #tehnologie americana , #inventii