Ovidiu Ganț (FDGR) anunță că sesizează Parchetul după ce deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit nazist. Cum a încercat acesta să se scoată

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 12:12
3325 citiri
Ovidiu Ganț (FDGR) anunță că sesizează Parchetul după ce deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit nazist. Cum a încercat acesta să se scoată
Deputatul FDGR Ovidiu Ganț FOTO Facebook / Ovidiu Ganț

Deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) Ovidiu Ganţ a declarat miercuri, 9 februarie, că va sesiza Parchetul după ce deputatul AUR Ciprian Titi Stoica l-a numit „nazist” în ședința Comisiei de regulament.

„În baza articolului Regulamentului care prevede că pot sesiza plenului probleme în desfăşurarea mandatului, doresc să informez plenul asupra următoarelor: Astăzi am fost victima unei agresiuni verbale fără precedent din partea unui deputat AUR, numitul Ciprian Titi Stoica. De 17 ani sunt membru al Camerei Deputaţilor şi niciodată nu mi-am permis să jignesc vreun coleg sau să aduc injurii cuiva, cu atât mai puţin unui membru al Camerei”, a spus Ganţ.

El l-a acuzat pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica că l-a numit ”nazist”.

”Astăzi dimineaţă, în timpul şedinţei de Regulament, deputatul Ciprian Titi Stoica m-a numit nazist, insistând în continuare citez – «ăsta e adevărul istoric, sunteţi nazişti»”, a afirmat Ganţ.

Ședința în care deputatul AUR îl numește „nazist” pe liberal

El a anunţat că va sesiza Parchetul General, după acest incident.

Şi deputatul PNL Gabriel Andronache a afirmat, în plen, că deputatul AUR ”a spus în clar acel termen”. ”Condamnăm, grupul parlamentar PNL, astfel de atitudine. Faţă de această situaţie, considerăm că sunt întrunite elementele constitutive unei infracţiuni prevăzute de legislaţia în vigoare şi organele competente trebuie să se sesizeze cu privire la această situaţie”, a spus Andronache.

George Simion a venit, la rândul lui, la tribună şi a precizat că există această filmare pe pagina lui, în care Titi Stoica afirmă ”manifestări naziste” şi ”sunteţi nazişti”.

”Se vede clar pe filmare, în sens de fascişti, o formă de totalitarism, similară cu comunismul, care a făcut prăpăd zeci de ani în România”, a spus Simion, precizând că ”noi trebuie să condamnăm manifestările totalitare.

Explicațiile lui Titi Stoica

Cu clarificări a venit și deputatul AUR Ciprian Titi Stoica, care nu și-a cerut scuze și a adus în schimb justificări.

”Am spus foarte clar: contextul în care s-a desfăşurat această şedinţă a fost unul în răspăr cu normele constituţionale, cu normele Comisiei de la Veneţia privind transparenţa, iar asemenea fapte de a cataloga şi pedepsi un individ, un grup întreg pentru tot ce face un individ sunt metode naziste. De aceea m-am şi adresat cu acest cuvânt”, a spus Stoica, precizând că a fost o declaraţie politică.

”Am şi spus că este totul filmat şi se poate dovedi, instanţele de judecată îşi vor face treaba în această speţă şi o vor lămuri", a mai spus deputatul AUR.

Ciprian Titi Stoica a mai adăugat că ”acesta a fost contextul istoric şi nu este stabilit de el ci de către istorici, cum că Forumul Democrat German este continuatorul de drept al grupului etnic german care a fost condamnat de Tribunalul de la Nurenberg şi considerat nazist".

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
#Ovidiu Gant, #FDGR, #aur, #George Simion, #acuzatii parlament , #Stiri George Simion