”Să plece cât mai curând posibil!” Atacantul de 135 de milioane de euro care are zilele numărate la FC Barcelona

Joi, 20 Ianuarie 2022, ora 17:31
3011 citiri
”Să plece cât mai curând posibil!” Atacantul de 135 de milioane de euro care are zilele numărate la FC Barcelona
Ousmane Dembele

Sătui de tergiversările atacantului Ousmane Dembele, care refuză să-şi prelungească înţelegerea, Barcelona i-a cerut francezului să părăsească clubul în această iarnă, informează AFP.

Directorul sportiv Mateu Alemany a afirmat, joi dimineaţă, că i-a cerut lui Ousmane Dembele să părăsească echipa "cât mai curând posibil”.

Aflat cu mai puţin de şase luni de finalul contractului, internaţionalul francez de 24 de ani a primit "mai multe oferte" pentru prelungire şi i-ar fi transmis lui Xavi, antrenorul său, dorinţa de a rămâne. Dar până acum nu s-a ajuns la un acord între clubul catalan şi reprezentanţii jucătorului.

"Ni se pare evident că jucătorul nu vrea să continue şi să se implice în viitorul proiect al Barcei. În aceste condiţii, i-am spus lui şi agenţilor săi că trebuie să plece cât mai curând posibil. Am început discuţiile în jurul lunii iulie. Pe parcursul acestor şase, şapte luni am discutat. Barca a făcut mai multe oferte, astfel încât jucătorul să poată continua cu noi. Aceste oferte au fost respinse sistematic de agenţii săi. Sperăm să-l transferăm înainte de 31 ianuarie", a declarat Alemany.

Xavi i-a dat jucătorului un ultimatum, miercuri, într-o conferinţă de presă: "Ori prelungeşte, ori pleacă".

Antrenorul nu l-a convocat pentru meciul din optimile de finală ale Cupei Spaniei împotriva lui formaţiei Athletic Bilbao, programat joi seară, de la 22.30, pe San Mamés.

"Decizia antrenorului este în concordanţă cu poziţia clubului şi cursul evenimentelor. Faptul că nu a fost convocat a fost consecinţa logică care a arătat clar dorinţa jucătorului de a nu continua", a reacţionat Alemany.

Ajuns la Barcelona pentru o sumă estimată la 135 de milioane de euro în vara lui 2017, după un sezon la Borussia Dortmund, Dembele a jucat doar 129 de meciuri în patru ani şi jumătate, din cauza unei serii de accidentări care l-a ţinut departe de teren timp de aproape doi ani, în total. Dacă până pe 31 ianuarie nu se încheie un transfer, clubul blaugrana, împovărat de o datorie de peste un miliard de euro, ar trebui să se resemneze cu ideea de a-l vedea plecând gratis în vară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FC Barcelona eliminată, Atletico Madrid calificată! Toate calculele pentru Cupa Mondială din 2025
FC Barcelona eliminată, Atletico Madrid calificată! Toate calculele pentru Cupa Mondială din 2025
Înfrângerea şi eliminarea echipei FC Barcelona din Liga Campionilor, marţi seara, garantează calificarea formaţiei Atletico Madrid pentru noua Cupă Mondială a Cluburilor FIFA, care va...
Presa catalană n-are milă de Istvan Kovacs: ”S-a terminat! A fost începutul sfârșitului”
Presa catalană n-are milă de Istvan Kovacs: ”S-a terminat! A fost începutul sfârșitului”
Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a...
#Ousmane Dembele, #fc barcelona, #atacant , #stiri fotbal