Cum să vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale. Idei pentru a evita chimicalele din vopsea

Miercuri, 30 Martie 2022, ora 05:18
6788 citiri
Cum să vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale. Idei pentru a evita chimicalele din vopsea
Vopseaua de ouă din supermarket poate fi înlocuită cu ușurință FOTO Pixabay

Paștele se apropie cu pași repezi, iar una dintre cele mai comune tradiții cu această ocazie este vopsirea ouălor. Unii aleg doar culoarea roșie, pe când alții optează pentru toate culorile curcubeului, sclipici și stickere.

Cea mai la îndemână variantă este vopseaua pe care o găsim peste tot în supermarket. Pe lângă coloranții alimentari, această vopsea conține compuși chimici toxici. Mai ales când ouăle se fisurează în procesul de fierbere, aceste substanțe ajung și pe albuș, adică ajungem să le consumăm direct.

Există variante naturale prin care putem vopsi ouăle, cu ingrediente care vor oferi o culoare la fel de puternică.

Ceapa roșie

O jumătate de kilogram de ceapă roșie cu foile desfăcute, 350 de mililitri de apă și trei linguri de oțet. Foile de ceapă fierb în apă până când aceasta se colorează, apoi se adaugă ouăle crude și oțetul timp de 8 minute.

Turmeric

Pentru ouă galbene, sunt necesare 120 de mililitri de apă fierbinte, 3 linguri de turmeric și 2 linguri de oțet. Ouăle deja fierte se adaugă și se lasă în amestec, cu focul stins, până la 60 de minute.

Afine

Pentru ouă mov avem nevoie de 350 de mililitri de apă clocotită, 80 de grame de afine și 3 linguri de oțet. Se adaugă ouăle fierte și se lasă până la 60 de minute în amestec, cu focul stins.

Varză roșie

Pentru ouă albastre este nevoie de 350 de mililitri de apă, o jumătate de varză roșie tăiată în cubulețe mici și 3 linguri de oțet. După ce amestecul clocotește, se adaugă ouăle fierte, se stinge focul și se lasă până la 80 de minute.

Sfeclă roșie

Ouăle fierte se lasă o noapte întreagă în sucul de sfeclă roșie, iar dimineața culoarea lor se va transforma în roz.

Spanac

Dacă adăugați circa patru căni de frunze de spanac în apa clocotită, iar apoi lăsați ouăle fierte suficient în ea, acestea vor deveni verzi.

La final ungeți ouăle cu ulei pentru ca acestea să strălucească.

Cel mai scump ou din România costă 800 de lei. Care este explicația
Cel mai scump ou din România costă 800 de lei. Care este explicația
Comercianții vin cu fel de fel de propuneri pentru români în prag de Paște, în speranța că vor obține profituri consistente. Ouăle încondeiate, de la târgurile de meșteșugari, sunt la...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#oua Paste, #vopsit oua, #ingrediente naturale , #stiri life style