Toţi ostaticii de la sinagoga din Texas au fost eliberaţi. Atacatorul este mort VIDEO

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 07:13 3942 citiri
Sinagoga din Texas FOTO captură video

Toţi cei trei ostatici de la sinagoga din Texas au fost eliberaţi, sâmbătă seară, iar atacatorul este mort, a anunţat poliţia din Colleyville.

"În jurul orei 21.00 (ora locală) toţi cei trei ostatici au fost eliberaţi şi sunt teferi. Suspectul este mort", a declarat Michael Miller, şeful poliţiei din Colleyville.

Potrivit presei americane, au fost iniţial patru ostatici, unul fiind eliberat cu câteva ore mai devreme.

Agentul FBI Matt DeSarno a afirmat că se ştie identitatea suspectului, dar aceasta nu poate fi anunţată deocamdată public.

CNN a notat că suspectul ar fi cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare pakistaneză în domeniul neurologiei, condamnată în 2010 la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să omoare militari americani în timp ce era deţinută în Afganistan..

Sâmbătă, autorităţile americane au anunţat că un bărbat a luat ostatici în timpul rugăciunilor la o sinagogă în apropiere de Fort Worth, Texas.

Rugăciunile au fost transmise în direct pe pagina de Facebook un timp, iar jurnalul local Fort Worth Star-Telegram a notat că ar avea loc negocieri între persoana care a luat ostatici şi poliţie. În timpul transmisiunii în direct un bărbat nervos a fost auzit vorbind nervos despre religie, din când în când.

Puţin înainte de ora locală 14.00, bărbatul a spus: “Trebuie să faceţi ceva. Nu vreau să-l văd pe tipul ăsta mort”. Câteva momente mai târziu, transmisiunea s-a întrerupt.

Bărbatul şi-a menţionat în repetate rânduri sora şi a vorbit despre Islam, dar a şi folosit un limbaj obscen.

Colleyville este o comunitate cu aproximativ 26.000 de oameni, situată la 23 de kilometri de Fort Worth.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News