Oscar 2014, utima suta de metri: Voteaza filmul anului! - Sondaj Ziare.com

Luni, 24 Februarie 2014, ora 08:09
4563 citiri
Oscar 2014, utima suta de metri: Voteaza filmul anului! - Sondaj Ziare.com
Foto: Arhiva

Mai e foarte putin pana la gala decernarii Premiilor Oscar 2014, iar tensiunea e din ce in ce mai mare la Hollywood. Publicatiile de profil se intrec in a face pronosticuri la toate categoriile, iar o parte dintre cei nominalizati deja fac declaratii legat de discursul de dupa primirea statuetei.

Lupta cea mare pare ca se da, in gala din 2 martie, la categoria "Cel mai bun film", intre "Gravity", "American Hustle", ambele cu cate 10 nominalizari, si "12 Years a slave", cu 9.

Totusi, "Gravity", regizat de Alfonso Cuaron, este singurul dintre cele trei care nu a castigat un premiu pentru cel mai bun film la Globurile de aur din 12 ianuarie, care reprezinta un foarte bun indicator al premiilor Oscar. Acesta a reusit sa castige doar patru premii, in timp ce celelalte doua si-au adjudecat cele mai multe - sapte.

Premiile Oscar 2014: Ce filme si actori sunt marii favoriti

Iar la recentele Premii Bafta, "12 Years a slave" a fost desemnata cea mai buna pelicula.

Premiile Bafta 2014: Lista completa a castigatorilor (Video)

Publicatia Variety se hazardeaza intr-un pronostic, tinand cont de premiile incasate de pelicule si de parerile criticilor. Conform acesteia, castigator ar putea fi "12 Years a slave", insa sanse foarte bune are si "Gravity".

Globurile de aur: "12 Years a Slave", cel mai bun film al anului - Iata lista castigatorilor (Video)

Oficial, lupta se da intre noua filme: "American Hustle", "Captain Phillips", "Dallas Buyers Club", "Gravity", "Her", "Nebraska", "Philomena", "12 Years a Slave" si "The Wolf of Wall Street".

"12 Years a Slave", regizat de Steve McQueen, nominalizat de noua ori la Oscar, este produs, printre altii, de Brad Pitt, care are si un rol in film.

El apare alaturi de Chiwetel Ejiofor (nominalizat la categoria "cel mai bun actor"), Michael Fassbender (nominalizat la "cel mai bun actor in rol secundar") sau Lupita Nyong'o (nominalizata la categoria "cea mai buna actrita in rol secundar").

Bugetul filmului a fost 20 de milioane de dolari, cel mai mic dintre peliculele care se lupta pentru titlul de Filmul anului.

Cel mai bun actor la Oscar - sondaj

"American Hustle", pelicula cu Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner si Jennifer Lawrence, regizata de David O. Russell, este de zece ori nominalizat la Oscaruri, inclusiv la categoriile "cel mai bun regizor" si "cel mai bun scenariu".

Nominalizarile la Oscar 2014: Cele mai bune filme si cei mai straluciti actori (Video)

Filmul, care a beneficiat de un buget de 40 de milioane de dolari, deja a castigat trei Globuri de Aur.

"Captain Phillips", thriller de actiune regizat de Paul Greengrass, il are in rol principal pe Tom Hanks. Pelicula, ce a beneficiat de un buget de 55 de milioane de dolari, se bucura de sase nominalizari la Oscar, inclusiv la categoria "cel mai bun film" si la "cel mai bun actor in rol secundar", gratie prestatiei lui Barkhad Abdi.

"Gravity", cu Sandra Bullock si George Clooney - dar care initial ar fi trebuit sa-i aiba in rolurile principale pe Angelina Jolie si Robert Downey Jr. - este o colaborare intre britanici si americani, filmata in 3D. Filmul, regizat de Alfonso Cuaron, a avut un buget de 100 de milioane de dolari.

Batalia divelor: voteaza actrita favorita la Premiile Oscar 2014 - Sondaj Ziare.com

Este nominalizat de zece ori la Oscar, Bullock avand sanse sa puna mana pe inca o statueta. Deja pelicula a fost premiata in mai multe randuri, inclusiv la Globurile de Aur.

"Philomena", de aceasta data o colaborare intre britanici, francezi si americani, este regizata de Stephen Frears, avand la baza o carte scrisa de un jurnalist, Martin Sixsmith.

Filmul, in care joaca Judi Dench si Steve Coogan, se bucura deja de recunoastere internationala, fiind premiat la Festivalul International de Film de la Venetia sau de la Toronto. Acesta este nominalizat de patru ori la Oscar.

"Dallas Buyers Club", regizat de Jean-Marc Vallee, se lauda cu prestatiile impresionante ale actorilor Matthew McConaughey (nominalizat la "cel mai bun actor in rol principal") si Jared Leto (si el nominalizat la categoria "cel mai bun actor in rol secundar").

Desi a avut un buget minuscul in comparatie cu alte pelicule, de numai 5 milioane de dolari, filmul, in care joaca si Jennifer Garner, a incasat deja peste 30 de milioane de dolari.

Pelicula "Her", in care joaca Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde si Scarlett Johansson, cea din urma folosindu-si doar vocea, a facut deja incasari de aproape 30 de milioane de dolari, fiind de cinci ori nominalizata la Oscar.

Adevaratele motive pentru care ar trebui sa vezi filmele nominalizate la Oscar

"Nebraska", cu Bruce Dern (care a castigat pentru acest rol un premiu la Cannes, la categoria "cel mai bun actor"), este un film in regia lui Alexander Payne.

De sase ori nominalizata la Oscar, pelicula a beneficiat de un buget de 12 milioane de dolari, aducand pana acum castiguri cu putin peste aceasta suma, in total 15 milioane de dolari.

"The Wolf of Wall Street", un film cu Leonardo DiCaprio, care i-ar putea aduce acestuia si mult ravnita statueta, se anunta un imens succes de box office. Comedia neagra in regia lui Martin Scorsese, de cinci ori nominalizata la Oscar, a avut un buget de 100 de milioane de dolari, insa castiguri de aproape 340 de milioane de dolari.

In filmul extrem de controversat - data fiind vulgaritatea, continutului sexual si prezenta drogurilor - joaca si Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Favreau, and Jean Dujardin.

Ziare.com te invita sa votezi Filmul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#sondaj cel mai bun film Oscar, #cel mai bun film Oscar 2014, #filme premii Oscar 2014, #cel mai bun film 2014, #filme Premiile Oscar 2014, #sondaj filmului anului Oscar 2014 , #stiri Oscar