Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Osama bin Laden > ucis
A   A   A

Cine l-a ucis pe bin Laden? Soldatii SEAL se contrazic intre ei

Cine l-a ucis pe bin Laden? Soldatii SEAL se contrazic intre ei
Foto: CNN
In februarie, revista "Esquire" a publicat un profil al celui care l-a impuscat pe Osama bin Laden. Povestea nu-l identifica, spunand-i "Tragatorul".

Acesta ar fi spus ca l-a impuscat pe teroristul numarul unu al lumii atunci cand a ajuns fata in fata cu el, in casa din Abbottabad (Pakistan), acolo unde s-a ascuns timp de cinci ani, relateaza CNN. "Tragatorul" a mai povestit ca bin Laden statea in picioare, cu un pistol in mana, iar el l-a impuscat cu doua gloante fix in frunte.

Acum, un alt membru al echipei secrete SEAL care a executat raidul cu pricina afirma ca povestea "Tragatorului" prezentata de Esquire este falsa.

Phil Bronstein, jurnalistul care a scris articolul pentru revista Esquire, a devenit vedeta dupa profilul "Tragatorului".
Peter Bergen, analist CNN, sustine ca a vorbit cu un alt membru al echipei de militari americani de elita, iar acesta i-a povestit ca bin Laden a fost impuscat cu un singur glont.

"Soldatul mi-a spus ca bin Laden a fost impuscat atunci cand a scos capul pe usa dormitorului pentru a vedea ce se intampla, dupa ce a auzit zgomote. Cel care l-a impuscat a intrat apoi in camera si s-a asigurat ca cele doua femei care erau langa bin Laden nu poarta dispozitive explozive.

Doi alti soldati SEAL au intrat apoi in camera, au vazut ca liderul al Qaida zacea ranit grav pe podea si l-au impuscat in stomac.

"Soldatul mi-a spus ca bin Laden nu avea cum sa fie inarmat, atunci cand a murit, pentru ca singurele arme din camera au fost gasite la perchezitia de dupa", mai spune jurnalistul CNN.
Inaintea raidului, soldatilor li s-a ordonat sa nu-l impuste pe bin Laden in cap decat daca este neaparata nevoie. CIA urma sa analizeze fotografii mai vechi cu bin Laden, pentru a-l identifica fara indoiala. Aceasta este alta informatie care contrazice povestea "Tragatorului".

CNN relateaza ca "Tragatorul" a fost exclus din "escadronul rosu", nucleul de soldati care a patruns in casa lui bin Laden, pentru ca s-a laudat cu operatiunea prin barurile din Virginia, acolo unde isi au baza soldatii SEAL.
Facebook ShareTweet
 Joi, 28 Martie 2013, ora 23:10
 Autor:Madalina Mitan

 Articol citit de 4353 ori

Citeste si: