Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Originea hotelurilor Bucureștene. Scurtă istorie

Advertorial
Vineri, 10 Iunie 2022, ora 16:58
4503 citiri
Originea hotelurilor Bucureștene. Scurtă istorie
FOTO: suterpalace.com/ro

Când a fost construit primul hotel din istorie nu se știe exact. Cu toate acestea, secolul al XIX-lea este, de obicei, determinat ca începutul industriei hoteliere. Citind acest articol vei ști puțin mai multe despre această poveste.

Originea a ceea ce se știe astăzi drept „hoteluri” datează de mai bine de 2.000 de ani. În cele mai vechi timpuri, serviciul de găzduire era considerat o obligație socială. Călătorii din locuri îndepărtate, care nu aveau un loc sigur de cazare erau bineveniți. Majoritatea acestor mișcări au fost conduse de pelerinaje religioase.

În timpul Imperiului Roman, hanurile erau destinate să găzduiască înalți funcționari. Dacă erau suficient de mari, primeau și călătorii în trecere. Aceste centre nu erau însă exclusiv pentru cazare, ci erau și centre pentru diferite activități sau afaceri.

În Evul Mediu, comerțul a cunoscut o revigorare și odată cu acesta a fost stimulată și o largă dezvoltare a hanurilor. Multe dintre ele și-au avut locul în mănăstiri și instituții religioase, întrucât, datorită expansiunii creștinismului, pelerinaje religioase s-au înmulțit.

Revoluția industrială a fost un punct de cotitură. Au apărut hosteluri, mai ales în Anglia, oferind servicii excelente. Existau rute care legau capitala de cele mai importante orașe, iar pensiunile erau amplasate de-a lungul acestor drumuri.

În secolul al XIX-lea s-a înregistrat o evoluție a mijloacelor de transport, ceea ce a făcut ca activitatea economică să ia avânt. Datorită apariției căii ferate și a locomotivei cu aburi, turismul s-a dezvoltat foarte mult, deoarece timpul de călătorie a fost redus. În acest fel, a apărut o nouă generație de călători și au fost create hoteluri atât în orașe, cât și în apropierea gărilor. Acestea, în cele mai multe cazuri, au aparținut companiilor de căi ferate. În acest fel, ei ofereau și servicii de cazare călătorilor lor.

Între secolele al XIX-lea și al XX-lea au apărut mari hoteluri de lux. Odată cu dezvoltarea automobilului și a avionului, a început să se remarce o mare concurență între diferitele unități de cazare, datorită faptului că industria hotelieră oferea un număr mai mare de servicii și calități.

Conform unei convenții internaționale, astăzi, cele mai bine cotate hoteluri îndeplinesc o serie de standarde, cerințe și criterii care le plasează în fruntea domeniului lor. Acest tip de reglementare poate fi dictat de Organizația Mondială a Turismului, prin acorduri internaționale, sau de prevederile legilor fiecărei țări, la care sunt supuse, desigur, companiile care activează în industria turismului. Evident, conform acestei clasificări, cel mai luxos, confortabil și scump hotel va fi întotdeauna cel de cinci stele.

Un hotel de cinci stele va oferi, de exemplu, cele mai bune condiții de cazare: lux, confort, atenție personalizată 24 de ore pe zi, zonă de piscină, sală de sport, serviciu de îngrijire a copiilor, restaurant cu bucătărie națională și internațională, camere confortabile și spațioase, o bună locație, spectacole și muzică live. În plus, un astfel de hotel oferă condiții excelente pentru desfășurarea de evenimente de amploare, precum congrese și întâlniri cu caracter comercial, politic, social, etc. Gama de servicii și facilități oferite de hoteluri scade pe măsură ce numărul de stele este mai mic de 5.

La o aruncătură de băț de cele mai emblematice zone, există un hotel de 5 stele în București, chiar în centrul capitalei, care le oferă acelora care-i pășesc pragul, întreaga istoria pe care orașul o ascunde. Facilitățile și serviciile de 5 stele oferite de un astfel de boutique hotel este un minunat privilegiu pentru iubitorii de cultură și confort la nivel lux.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#originea hotelurilor, #Hoteluri Bucuresti, #hoteluri , #stiri life style