Descoperire uimitoare a arheologilor: Oraș subteran uriaș, unde trăiau 70.000 de oameni VIDEO

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 02:00 11799 citiri
Un oraș subteran uriaș a fost descoperit în Turcia FOTO: Daily Sabah

O echipă de arheologi condusă de Gani Tarkan, directorul Muzeului Mardin, a anunțat că a făcut o descoperire cu totul ieșită din comun: un oraș subteran de mari proporții, care ar putea fi cel mai mare din lume. Așezarea din adâncurile pământului a fost găsită în districtul Midyat din Turcia.

Numeroase artefacte din secolul al II-lea și al III-lea d.Hr. au fost descoperite în orașul subteran din Mardin, a comunicat marți, 26 aprilie 2022, The Daily Sabah, preluat de Jerusalem Post.

În timpul săpăturilor din districtul Midyat, arheologii au descoperit o peșteră uriașă, care conține multe pasaje, coridoare, silozuri, fântâni de apă și lăcașuri de cult.

Gani Tarkan, directorul Muzeului Mardin, care conduce săpăturile, a declarat că, deși în Anatolia au mai fost găsite orașe subterane similare, acesta este complet diferit.

CERN în pragul unei descoperiri epocale: Cea mai mare revoluție a fizicii din ultimii 100 de ani VIDEO

”Midyat a fost folosit neîntrerupt timp de 1.900 de ani. El a fost construit pentru prima dată ca o ascunzătoare sau ca o zonă de evacuare. După cum se știe, creștinismul nu era o religie oficială în secolul al II-lea”, a spus arheologul.

”Familiile și grupurile care au acceptat creștinismul s-au adăpostit, în general, în orașe subterane pentru a scăpa de persecuția Romei sau au format un oraș subteran.

Lichidul minune ce stochează energia solară timp de 18 ani: Descoperire uimitoare a cercetătorilor din Suedia VIDEO

Posibil, ca orașul subteran Midyat să fi fost un spațiu de locuit. Este o zonă în care estimăm, că cel puțin 60-70.000 de oameni trăiau în subteran”, a explicat directorul Gani Tarkan.

Este de așteptat ca numărul de vizitatori ai cartierului din Mardin, să crească semnificativ, odată cu descoperirea completă a orașului subteran.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News