Beneficiile și costurile unei operații a zonei intime la bărbați

Advertorial
Luni, 24 Octombrie 2022, ora 15:09
5486 citiri
Beneficiile și costurile unei operații a zonei intime la bărbați
FOTO: faloplastie.ro

Internetul este plin de reclame la produse și proceduri pentru mărirea organului genital masculin. Există o mulțime de pompe, pastile, exerciții ori creme care susțin că pot mări dimensiunea acestuia, însă foarte puține studii științifice susțin eficiența acestora.

În acest articol trecem în revistă beneficiile și costurile unei operații a zonei intime masculine, care are ca rezultat mărirea organului penian.

Operația de mărire a organului penian este o procedură care are ca scop creșterea lungimii sau a circumferinței acestuia. Această intervenție chirurgicală poate implica inserarea de implanturi, transferarea de celule adipoase (grăsime), utilizarea grefelor de piele sau alungirea dorsală a organului penian.

Care sunt beneficiile unei operații a zonei intime la bărbați?

Îmbunătățirea performanței sexuale a bărbaților afectați de micropenie

Aproximativ 6 din 1.000 de bărbați au un organ penian cu mai puțin de 10 cm în stare erectă.

Această afecțiune poate cauza probleme în viața de cuplu, iar o operație de mărire a organului penian reprezintă în cazul multor bărbați o soluție.

Mai multă încredere în propria persoană și o stare de bine

Deși unele chestionare au arătat că multe femei sunt mulțumite de lungimea organului penian al partenerului lor, pentru bărbați mărimea organului genital este de multe ori importantă. Percepțiile sociale legate de mărimea acestui organ influențează adeseori dorința bărbaților de a avea un organ penian mai lung ori mai gros. Când această dorință nu este împlinită, ea poate genera frustrări, lipsa încrederii în propriile performanțe sexuale și o stare generală de nemulțumire față de propria persoană.

Pentru unii bărbați, o operație a zonei intime reprezintă redobândirea acestei încrederi și o stare de bine în relația de cuplu.

Exemple de proceduri de mărire a lungimii organului penian:

  • alungirea dorsală a organului penian implică secționarea ligamentului fundiform și suspensor prin avansarea porțiunii interioare a organului în exterior;
  • alungirea ventrală a organului genital masculin presupune adâncirea scrotului, lungimea organului putând crește în unele cazuri cu 2-3 cm.

În ceea ce privește îngroșarea organului penian, injectarea de grăsime din propriul corp, folosirea de țesut dermic ori inserarea de implanturi de titan sunt printre cele mai de succes proceduri folosite.

Injectarea de grăsime din propriul corp constă în recoltarea prin liposucție a unei cantități mici de grăsime dintr-o altă parte a corpului – de exemplu abdomen sau coapse - și injectarea ei în organul penian. Această procedură oferă un rezultat final foarte natural și are puține complicații atâta timp cât pacientul respectă recomandările pre și post-intervenție.

Folosirea de țesut dermic presupune recoltarea de țesut de piele din zona sub-fesieră, de exemplu, și inserarea ei, după procesarea specifică, sub pielea organului penian. Față de injectarea de grăsime, această tehnică necesită realizarea unor incizii mai mari.

Implanturile de titan reprezintă soluția pentru îngroșarea organelor peniene de dimensiuni foarte mici, ele mărind circumferința zonelor în care sunt inserate. Dimensiunea implanturilor, mai exact numărul de bile de titan folosite, este stabilită după consultul efectuat de către medic.

Care sunt costurile unei operații a zonei intime a bărbaților?

Costurile operațiilor zonei intime diferă în funcție de obiectivul urmărit – alungire, îngroșare ori ambele variante, precum și de tehnicile folosite pentru atingerea acestui obiectiv. Aceste costuri variază în general între 1.300 și 2.500 de euro.

Tipul de intervenție, precum și tehnicile care se vor folosi se stabilesc în urma discuției tale cu medicul specialist. Este esențial ca acesta să dețină pregătirea specifică necesară realizării acestui tip de intervenții și să îți răspundă la toate întrebările pe care le ai pentru că operația de mărire a organului penian implică nu doar beneficii, ci și riscuri. Nu în ultimul rând, este important să urmezi întocmai recomandările medicului atât înainte, cât și după efectuarea procedurii pentru a evita complicațiile și pentru o recuperare rapidă și fără probleme.

Adevărul despre sănătatea Regelui Charles. Nepotul său a spus care e starea acestuia după operație
Adevărul despre sănătatea Regelui Charles. Nepotul său a spus care e starea acestuia după operație
Regele Charles al Marii Britanii este "frustrat" de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer, a declarat duminică nepotul său, Peter Phillips, primul membru al...
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Curățenia de primăvară, beneficii uimitoare pentru sănătate!
Poate părea o corvoadă doar când stai să te gândești cum să faci curățenia, dar, în realitate, odată ce ai intrat în priză și începi să faci ordine în casă pentru a sărbători...
#operatie, #sanatate, #operatie barbati , #stiri sanatate