Secretarul general al ONU, după vizita în orașul ucrainean Borodianka: ”Războiul e o absurditate în secolul al XXI-lea” UPDATE

Joi, 28 Aprilie 2022, ora 12:19 1782 citiri
Secretarul ONU în Ucraina FOTO / Twitter hromadske

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a vizitat orașul Borodianka. Marți s-a întâlnit cu președintele Putin în Moscova, iar joi, 28 aprilie, ar trebui să aibă o întrevedere cu liderul ucrainean Volodimir Zeleneski.

”Îmi imaginez familia într-una dintre aceste case, acum ruinată și neagră. Îmi văd nepoții fugind în panică”, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, după vizita lui Borodyanka, scrie hromadske.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

El a mai afirmat că ”războiul e o absurditate în secolul al XXI-lea”, că ”războiul e rău”, dar că nicio situație sau niciun motiv nu ar legitima războiul în secolul XXI, arată BBC.

Marți, 26 aprilie, secretarul general s-a întâlnit cu președintele rus, iar azi, 28 aprilie, ar urma o întâlnire cu Zelenski. Înainte de vizită, liderul de la Kiev a spus că ar fi mai bine ca Guterres să fi schimbat succesiunea vizitelor și să vadă mai întâi consecințele atrocităților trupelor rusești în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News