ONU vine cu ”acuzații credibile” că Moscova a transferat ”forțat” copii din Ucraina pentru adopție în Rusia

Joi, 08 Septembrie 2022, ora 13:39
2378 citiri
ONU vine cu ”acuzații credibile” că Moscova a transferat ”forțat” copii din Ucraina pentru adopție în Rusia
Acuzațiile au fost făcute în Consiliul de Securitate al ONU FOTO / ONU

Oficiul ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) a anunţat că dispune de ”acuzaţii credibile” conform cărora Moscova este implicată în ”transferul forţat” al copiilor ucraineni neînsoţiţi pe teritoriul rus, pe care îi pune la dispoziţia familiilor ruse pentru a fi adoptaţi, transmite EFE.

Denunţul a fost formulat miercuri de secretarul general adjunct al UNHCR, Ilze Brands, în faţa Consiliului de Securitate al ONU. Ea a declarat că suspectează că Rusia a pus în aplicare ”o procedură simplificată pentru a oferi cetăţenie rusă copiilor (ucraineni) neînsoţiţi”. Aceşti copii - a adăugat ea - ”ar fi apţi pentru a fi daţi în adopţie familiilor ruse”. Brands a amintit că a patra Convenţie de la Geneva, semnată de Rusia, interzice aceste ”schimbări de statut infantil, inclusiv în ceea ce priveşte naţionalitatea”.

Brands a mai declarat că Rusia ascunde aceste transferuri de copii - care sunt duşi uneori în teritoriile ucrainene controlate de armata rusă, iar alteori chiar pe teritoriul Federaţiei Ruse - pentru a evita viitoare reîntregiri ale familiilor.

La 25 august, Institutul pentru Studii De Război din SUA (ISW) a denunţat faptul că Rusia a transferat mai bine de 1.000 de copii ucraineni pe teritoriul său pentru a fi adoptaţi de familii ruse. Această instituţie privată nord-americană, ai cărei experţi analizează diverse aspecte ale invaziei ruse în Ucraina, a dat atunci asigurări că a avut acces la un document al guvernării de la Moscova, între timp eliminat, în care se vorbea despre acest program de adopţie de minori ucraineni.

Potrivit ISW, documentul ar aparţine serviciilor pentru minori din regiunea rusă Krasnodar, conform căruia autorităţile ruse ar fi transferat peste 1.000 de copii din Mariupol, în Ucraina, în oraşe din Rusia, precum Tiumen, Irkuţk şi Altai Krai, unde au fost adoptaţi de familii ruse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Ce crede Kremlinul că vrea să facă Ucraina în timpul armistițiului olimpic
Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu în conflictele internaţionale în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunând că...
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Americanii vor să înarmeze și să reconstruiască Ucraina cu banii rușilor. 3 miliarde de euro ar ajunge anual la Kiev
Statele Unite speră că reuniunile de primăvară ale FMI şi ale Băncii Mondiale vor face posibilă să avanseze, împreună cu ţările partenere, proiectul de a folosi activele blocate ale...
#ONU, #copii, #Ucraina, #drepturi, #Rusia, #adoptie , #ONU
Comentarii
Poza valy9
valy9
rank 1
”acuzaţii credibile”
Poza repulsie
repulsie
rank 5
Copii ăia nu vor avea o viață ușoară daca vor fi adoptati de rușii