Avertismentul ambasadorului SUA la ONU privind criza alimentară globală: ”Războiul din Ucraina, blocarea grâului ucrainean au exacerbat situația”

Vineri, 20 Mai 2022, ora 21:17 2139 citiri
Ambasadorul SUA la ONU FOTO / captură video Middle East Eye

Ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a declarat că se află la „nivelul 10” de alarmă privind blocada Rusiei asupra porturilor Ucrainei și impactul acesteia asupra aprovizionării globale cu alimente.

„Vă pot spune pe o scară de la unu la 10, probabil că sunt la nivelul 10 de alarmă. Această criză a exacerbat ceea ce este deja o problemă serioasă de insecuritate alimentară”, a declarat ea pentru BBC.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

„Războiul din Ucraina și agresiunea Rusiei în Ucraina, blocarea porturilor, blocarea grâului ucrainean de a ajunge pe piață, a exacerbat această situație și a făcut-o și mai îngrozitoare, iar impactul este resimțit în întreaga lume”, a adăugat oficialul.

Problema blocadei și prezența minelor ucrainene în apele de-a lungul coastei Mării Negre alături de nave rusești este discutată și de secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în cadrul eforturile sale de a convinge ambele părți să permită aprovizionarea și ieșirea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com