18 ONG-uri cer demiterea Vicepreședintelui ANPDCA, Nicolae Gorunescu, într-un memorandum adresat Prim-ministrului Marcel Ciolacu

Autor: Visinel Balan - Activist pentru drepturile copiilor abandonati
Marti, 06 Februarie 2024, ora 13:38
2538 citiri

Grupul de inițiativă, reprezentând societatea civilă și semnatarii, exprimă îngrijorarea cu privire la situația copiilor abuzați din România. Ei subliniază importanța unei abordări comprehensive și a protecției speciale pentru copiii aflați în situații de vulnerabilitate și risc.

Sarcina societății civile și a instituțiilor statului este de a sprijini formarea viitorilor cetățeni responsabili și de a asigura promovarea drepturilor și intereselor copiilor. Aceasta necesită o abordare integrată și colaborativă pentru a oferi copiilor abuzați sprijinul necesar pentru a-și depăși traumele și a-și construi un viitor mai bun ca membri responsabili și implicați în societate.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) este o instituție publică din România, înființată în temeiul HG 233/2022 pentru aplicarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Această instituție are rolul de a implementa politici și programe de protecție și promovare a drepturilor copiilor, având în vedere nevoile și interesele acestora.

Moartea tragică a copiilor aflați sub protecția DGASPC Timiș și Neamț ridică întrebări despre sistemul de protecție a copilului și responsabilitatea instituțiilor implicate. Aceste tragedii necesită o analiză amănunțită a circumstanțelor, precum și asumarea responsabilității de către cei implicați. Este imperativ să se desfășoare anchete obiective și să se ia măsuri pentru a preveni astfel de tragedii în viitor. Este important ca aceste pierderi tragice să fie tratate cu sensibilitate și respect, iar cei responsabili să fie trași la răspundere conform legii.

Reprezentanții grupului de inițiativă, Federația pentru Protecția Copilului și a Familiei au declarat: din păcate, GUVERNUL ROMÂNIEI, prin propunerea lui NICOLAE GORUNESCU ca vicepreședinte la ANPDCA a adus o atingere la demnitatea copiilor lipsiți temporar sau definitiv de familie. Doamna ministru NATALIA ELENA INTOTERO a fost informată pe grupul de WhatsApp despre un comportament inadecvat pe care domnul Gorunescu Nicolae l-a avut în calitatea sa de director la DGASPC Sector 6.”

Printre organizațiile semnatare se numără:

ASOCIAȚIA VOCEA COPIILOR ABANDONAȚI

Filiale ale CONSILIUL TINERILOR INSTITUȚIONALIZAȚI

FUNDAȚIA GAYA

ASOCIAȚIA HOPE FOR KIDS BY GAUDIOPOLIS VARADIENSIS

ASOCIAȚIA ADARA

ASOCIAȚIA SUNTEM VOCEA LOR

ASOCIAȚIA CONNECTIONS

ASOCIAȚIA VSC PENTRU VIITOR

ASOCIAȚIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)

ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE COMUNITARĂ MILENIALII

ASOCIAȚIA STUDENȚILOR UNARTE BUCUREȘTI

ASOCIAȚIA EUROPEAN COMMONWEALTH AND HUMAN RIGHTS

ASOCIAȚIA MORE THAN A SMILE

ASOCIAȚIA ZÂMBEȘTE PENTRU VIITOR

ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ SUNTEM MAI BUNI LIPOVA

FUNDAȚIA MATCA-2000

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Marcel Ciolacu: Clotilde Armand a făcut praf Sectorul 1, e plin de mizerie, de şobolani, scandaluri. Nu se pricepe la administraţie
Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat despre Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, că are o atitudine de tipul “noi suntem proşti şi dânsa e deşteaptă”. El...
#ONG, #demitere, #vicepresedinte ANPDCA, #Nicolae Gorunescu, #marcel ciolacu , #stiri sociale