Romania nu mai depinde de gazele Rusiei? Anuntul venit de la OMV Petrom

Marti, 09 Iunie 2015, ora 17:09
7711 citiri
Romania nu mai depinde de gazele Rusiei? Anuntul venit de la OMV Petrom

Romania nu a mai cumparat gaze din Rusia, in primele patru luni din 2015, avand in vedere ca a asigurat necesarul pentru consum din productie proprie, a explicat, marti, Gabriel Selischi, membru in Executive Board responsabil pentru Upstream la OMV Petrom.

"In ultimii ani, si la Petrom, dar si impreuna cu colegii de la Romgaz am sustinut cauza stabilizarii productiei de petrol si gaze in Romania. Observam acum ca acest obiectiv este foarte aproape de a fi indeplinit. In ceea ce priveste Petrom, am reusit ca doi ani consecutiv sa crestem productia.

Asadar, in 2013, pentru prima data dupa foarte multi ani de descrestere, am crescut productia si am repetat aceasta performanta si in 2014. De asemenea, observam ca, in primele patru luni ale acestui an, Romania si-a acoperit necesarul, astfel incat nu a fost nevoie sa importe gaz din Rusia. Aceasta este o demonstratie clara a stabilizarii productiei in ceea ce priveste gazul si petrolul. Este nevoie in continuare de multe investitii si de o legislatie aferenta", a precizat Selischi, potrivit Mediafax.

Un prim semnal in acest sens a venit din partea lui Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

"Anul acesta consideram ca nu vom mai depinde de import", a declarat acesta, in martie 2015.

Romania scapa de "jugul" energetic al Rusiei? In acest an am putea sa nu importam deloc gaze

Productia locala de gaze este asigurata, in cea mai mare parte, de Romgaz si OMV Petrom.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Romania import gaze Rusia, #Romania independenta energetica, #Romania gaze Rusia, #import gaze Rusia , #Petrom