Profitul OMV Petrom a scazut cu 61% in primul semestru al anului

Miercuri, 10 August 2016, ora 09:56
3057 citiri
Profitul OMV Petrom a scazut cu 61% in primul semestru al anului
Foto: Arhiva Ziare.com

OMV Petrom, cea mai mare companie petroliera din Romania, controlata de grupul austriac OMV, a realizat in primul semestru al acestui an un profit net de 405 milioane lei (90 milioane euro), in scadere cu 61% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Raportul financiar publicat miercuri arata ca rezultatul a fost inregistrat pe fondul vanzarilor mai mici cu 18% comparativ cu prima jumatate din 2015, de 7,19 miliarde lei (1,59 miliarde euro).

In perioada ianuarie-iunie a anului trecut, OMV Petrom a obtinut un profit net de 1,04 miliarde lei, la vanzari de 8,81 miliarde lei.

Rezultatele mai slabe ale companiei sunt explicate in principal prin scaderera preturilor titeiului si gazelor naturale.

Astfel, pentru a reduce costurile, OMV Petrom a redus investitiile cu 35% in primul semestru, la 1,34 miliarde lei, de la 2,06 miliarde lei in aceeasi perioada din 2015. Compania s-a concentrat pe investitiile cu potential important.

Compania este controlata de grupul austriac OMV, care detine 51% din actiuni. Ministerul Energiei are o participatie de 20,6%, iar Fondul Proprietatea (FP) - restul de 19%.

Compania este listata la Bursa de Valori Bucuresti si are o valoare de piata de 14,95 miliarde lei (3,35 miliarde euro), la ultimul pret de inchidere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Ce a făcut Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, săptămâna asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezintă viitorul și de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu experții și a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#scadere profit Petrom, #profit Petrom, #rezultate financiare Petrom , #Petrom