Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
Toti oamenii presedintelui. Ai presedintelui OMV
Duminica, 29 Septembrie 2019, ora 17:23
In data de 23 iulie 2004, Romania si-a cedat catre firma austriaca OMV cea mai mare bogatie pe care o detinea la acea data: compania nationala de petrol si gaze PETROM. Operatiunea respectiva a...
29.09.2019, 12:18 -m.omiduta :Saraca tara bogata!
Si cea mai mare problema pe care o avem, nu e asta. Ne-am dat tara de pomana, am distrus cea mai puternica clasa sociala care a tinut Romania in viata de-a lunul timpul, taranii, ne-am decimat populatia si am trimis toti compatrioti slugi in Occident, ne-am lasat batrani de izbeloste si copiii dezorientati. Si in continuare mergem pe acelasi drum, iar vin alegerile si iar nu avem pe cine vota. Pentru Romania nu exista solutii, nu exista fii care sa o apere.
29.09.2019, 13:18 -Emigrantul-Anonim :Slugile din Occident trimit slugilor din tara12miliardeEuro/an
Vorba lu' Patraru:"decit argati la securici mai bine venetici"
29.09.2019, 11:15 -MyTwoCents :Ce ar mai trebui de spus in acest text ...
... este ca actionariatul majoritar al OMV nu este austriac, ci rusesc. Insasi istoria dezvoltării OMV după preluarea Petrom (pe principiul mielului care inghite lupul) este un jaf.

Apoi candidatii prezidentiali precum Dancila si Barna sunt subventionati indirect de OMV, prin sotii lor, cu cate 8.000 €/luna.
29.09.2019, 10:35 -Te-o :Admiterea Romaniei in NATO(2004)si UE(2007)si aceste concesii!
Romania a fost admisa in NATO si UE la cativa ani dupa tarile Visegrad!
Personal cred ca aceste concesii,pagubitoare pentru tara ,au un substrat,legat de admiterea tarii noastre in cele doua organizatii,de unde si caracterul "secret"in unele cazuri!
Sa recapitulam.
Romania a fost admisa in NATO in 2004 si in UE in 2007,ambele organizatii functionand pe baza votului unanim al membrilor!
Cu exceptia uzinelor Dacia (pe care "patriotul"Roman voia sa le inchida)predate grupului Renault in sept.2009,cu efecte absolut remarcabile in folosul Romaniei,alte cedari dezazavantajoase pentru Romania si ,stranii,au avut loc in perioada admiterii tarii noastre in cele doua structuri!
-OMV tranzactionata in 2004,beneficiar Austria
-MOL,reteaua de benzinarii ,in 2000,beneficiar Ungaria tara fara experienta,nici pe departe in comparatie cu Romania,in domeniul petrolier,
-Bechtel 2004,beneficiara o firma americana,Valoarea initiala a contractului a fost de cca 2,2 mld dol crescand ulterior la aberanta suma de cca 4-5 mld.$!!!!!
Contract anulat ulterior de partea romana!
etc etc
Va sugereaza obstructinarile Olandei la admiterea Romaniei in spatiul Schenghen,pentru care indeplinim toate criteriile tehnice?
Stranie este situatia Olandei care admite consumarea drogurilor interzise in celelalte tari Schenghen,unde ,din Olanda pot circula liber!
Dar de obraznicia Ungariei care a trimis o scrisoare OECD,cerand blocarea admiterii Romaniei pe motiv ca justitia romana a anulat un abuz legat de un pretins liceu confesional maghiar in Targul Mures?
Curat amestec grosolan in treburile interne ale unei tari!
In mod de neinteles,in 2008 Guvernul Tariceanu si ministru de externe,Ungureanu(iarasi?)a semnat un acord ilariant prin care lasa in Ungaria toata averea patriotului roman Gojdu,incalcand vointa testamentara a acestui care o transmitea Bisericii Ortodoxe Romane din Ardeal!!!
Din fericire "acordul"a fost respins de Parlamentul roman ,act consfintit prin decret prezidential de pres.Basescu!
Este de neinteles incapacitatea guvernelor romane de a pune stop atacurilor si ingerentelor in afacerile interne ale tarii de catre sovinii de la Budapesta!Teo
29.09.2019, 12:51 -Emigrantul-Anonim :Bulgaria ce a cedat ca sa fie admisa??
Romania a intrat in EU pt. principala sa resursa: Forta de MUNCA CALIFICATA = 6 milioane romani trimit in tara 12 miliarde Euro/an! bani pe care marile lanturi de supermarketuri"se straduiesc" sa-i duca inapoi de unde au venit!!
29.09.2019, 15:15 -liviu_69 :Bulgaria a cedat Banca Nationala
(de atunci au curs fix de schimb)
Ai nivelul de trai decis de "stapani" !
De acord, integrarea a fost pretextul pentru a incasa comisioane - se putea si fara insa nu am avut politicieni inteligenti dedicati tarii si nici nu stiu cand vom avea asa ceva. Politicienii descrisi de Eminescu si Caragiale nu s-au schimbat ! Oare ce ce ? - Sunt valabile doar explicatiile care nu dau vina pe altii!
29.09.2019, 12:13 -Stan :Nu prea cred ca cedarile astea de bogatie nationala
...au fost prețul intrării in NATO!
Cedari catre Austria și Ungaria, două puteri militare de mana IV sau V? Haida-de! Dacă ar fi fost vorba de USA, de UK, de Franta, as mai zice, dar asa e ridicol!
Aici e vorba de CORUPTIE pura, de "cine da spaga mai mare"!
29.09.2019, 17:53 -Emigrantul-Anonim :@liviu_69:"Bulgaria a cedat Banca Nationala"
Bulgaria a cedat Banca Nationala Germaniei si a facut f.f. bine!! Pe litoralul bulgaresc poti plati in: RON, Leva, USD, Euro, etc. Poti plati in Leva la Mamaia Nord? NU! Cel mai tare si mai nou: se accepta si tichete romanesti de vacanta...cum se descurca bulgarii cu tichetele romanesti de vacanta? ce fac cu ele? sunt teoretic valabile doar in Romania!?!?! uite ca se descurca, altfel nu le-ar primi!
29.09.2019, 16:51 -Te-o :@stan
Atat NATO cat si UE functioneaza pe baza unanimitatii si a dreptului de veto egal pentru toate tarile membre!
Nu exista tara mare sau mica atunci cand se pune problema dreptului de veto!
Ungaria,"prietena"Romaniei putea spune "NU"fara comentarii!
Teo
29.09.2019, 15:20 -liviu_69 :Coruptie pura sau PROSTIE" pura"
Rautatea este o manifestare a "prostiei",
iar "prostia" ese rezultatul "comoditatii".
29.09.2019, 10:35 -niculaeda :"Toti oamenii presedintelui. Ai presedintelui OMV"
- e jale majora ! :o(((
29.09.2019, 10:31 -decebal2706 :Domnule Peiu, felicitari pentru articol!
Acest articol trebuie folosi in campania presidentila ca tema de discutie pentru a vedea a testa reactia candidatilor. Este indmisibil sa-ti vinzi resursele strategice pentru firimituri. Jalnici conducatori si factori de decizie are si a avut Romania.Tradatori de tara si de neam!
29.09.2019, 20:58 -Emigrantul-Anonim :@Pribeagul: "recunostinta vesnica a poporului roman"? Aiurea!!
Esti naiv! Ei vor sa cistige alegerile! ATIT!!! Nu-i intereseaza absolut deloc "recunostinta vesnica a poporului roman" Garantat 100%!!
29.09.2019, 10:17 -alphpha :Ar putea
lansa, un partid ajuns la guvernare, intr-un mandat de 4 ani, un program de conectare la gaze a măcar 25-30% dintre utilizatorii casnici, pe langă cei 30% existenți ? Că altfel, intr-un viitor nu prea indepărtat, o să rămanem și fără păduri și fără gaz.
29.09.2019, 19:52 -just_comment :Hai sa vedem un exemplu
Oradea este un oras pentru care, multa vreme, gazul a insemnat o poveste frumoasa. Incet, la inceput de secol XXI, gazul s-a apropiat de cetatenii orasului.
Cu toate acestea, conectarea la gaz a ramas o iluzie pentru marea masa a oradenilor.
In plus, primaria a adoptat, prevazatoare, un regulament prin care celor bransati la CET-ul oradean sa li se refuze optiunea de a trece la centrale de apartament.

Asa ca... degeaba extindem reteaua, caci tot noi (romanii) gasim mijloace prin care sa ne punem bete-n roate...
29.09.2019, 12:54 -Emigrantul-Anonim :Ar putea!Da, ce interes AR AVEA?ce cistig le-ar iesi din asta?
*
29.09.2019, 16:56 -Pribeagul :Ar cistiga
recunostinta vesnica a poporului roman. Nu ajunge?
29.09.2019, 09:44 -Pribeagul :Superb material!
4. De ce s-au inchis rafinaria de la Pitesti si petrochimia din Petrom?

5. De ce nu se branseaza la gaze doua treimi din Romania?

6. De ce nu se construiesc centrale electrice pe gaze in Romania, desi gazul este cel mai curat combustibil si arderea sa are cel mai mare randament?

Intrebari la care institutiile statului si conducatorii tarii trebuie fortati de catre popor sa raspunda. Cine nu are un raspuns un raspuns convingator la a aceste intrebari nu are ce cauta in fruntea tarii.

Alte intrebari tulburatoare:
La ce sunt buni politicienii? Ce fac de fapt acesti politicieni? Sunt ei constienti de rezultatul faptelor lor?

Se vede cu claritate ca progresul tarii, atit cit este, se datoreaza doar mersului istoriei, actiunii poporului si influentei occidentului, politicienii aparind in acesta epopee ca o ceata primitiva, zgomotoasa.
29.09.2019, 09:34 -octav2 :RASPUND..euuuu..
..fiindca se poateeeee..!! fiindca poporul asta al meu e asa de inferior , de proasta calitate, ca din istorie stim ca am fost singurii din regiune care ne am aplecat de bunavoie la orice cotropitor, ca ne dadeam peschesul la turci si copiii, de buna voie,ca ne am dat la rusi..de bunavoie...ca ne turnam intre noi la secu pe vremea lui ceau..de bunavoie.. ca dupa 1990 am devenit una din cele mai important vaci de muls de catre straini..de bunavoie...ca fetele din romania fac mai mult de 50% din totalul prostituatelelor din europa...ca aici vin pedofilii sa ne violeze si omoare copiii..ca ne vindem ce avem mai de pret..pamantul pe care calcam..de bunavoie...ptr un pumn de arginti...!!
ce ar putea sa raspunda cei pe care ii intreaba autorul articolului..?
29.09.2019, 12:28 -Pribeagul :Ce bigui p'acilea!
Pai alte popoare nu s-au aplecat de voie, de nevoie la turci, la rusi, la Securitate?
Ce sa faca un popor tradat de conducatorii lui? Cauta cai de supravietuire, fiecare cumm poate, pina ajunge constient de tradarea pe care la inceput o sustine inconstient.
Cind poprul ajunge constient de tradarea conducatorilor lui, este vai de capul conducatorilor. Uita-te la PSD! Ce i se intimpla acum visau conducatorii lui dupa cistigarea alegerilor la finele anului 2016?
29.09.2019, 12:45 -Emigrantul-Anonim :"Mindri ca sunteti romani"!! Oare??
*
29.09.2019, 09:10 -valll :Strasnic articol! Si ce titlu inspirat!
Domnul Petrisor Peiu imbina doua talente aparent incompatibile: pe cel literar si pe cel de analist economic foarte temeinic.
Dar cel mai important lucru este ca iubeste adevarul, ca isi iubeste tara si ca nu e indiferent la atacurile devastatoare impotriva ei.
Fiecare articol pe care il scrie este si o lectie de economie, dar mai ales o lectie de patriotism.
Cred ca, pentru fiecare articol ar trebui sa scrie o varianta destinata celor mai putin priceputi la economie, la statistici. Difuzate cu buna credinta (nu exploatate de sarlatani precum Gusa sau Hoandra), ar contribui enorm la trezirea acestui popor.
29.09.2019, 16:54 -Pribeagul :@Emigrantul-Anonim
Sigur ca da. Drumul nostru a fost similar cu acela al vecinilor nostri. A fost acela al tarimului cuprins intre trei imperii, nemiloase, bestiale.
Post '89, ratacirea nostra se datoreaza exclusiv conducatorilor.
Spune ce au facut conducatorii nostri pst '89 altceva decit prostii mizerabile?
Spunne-ne unde era scumpa tara condusa de inspirati cu buna-credinta, nu de niste porci?
29.09.2019, 17:45 -Emigrantul-Anonim :"inspiratii cu buna-credinta" AU EMIGRAT!!
A fost o selectie naturala care a inceput timid in '90 si a devenit fenomen de masa dupa 01.01.07 cind a atins apogeul. Emigreaza si acum tot ce e bun/capabil/profesionist! Exemplu: la firma ta pe cine ai angaja din guvernul dancila? pe nimeni! L-ai angaja pe orlando la facturare marfa? NU! pai vezi....cum? nici manipulant? da, pe fifor, la paza? nici pe el?
29.09.2019, 09:08 -valll :Ce facem, iertam toate ticalosiile astea?
Strasnic articol! Petrisor Peiu rasuceste cutitul in rana, celor care mai simt ceva, care nu s-au transformat in legume.
In tara asta s-au produs TRADARI SI JAFURI IMENSE! Niste tradatori, exploatand prostia si credulitatea poporului, bazandu-se pe fauna politica ahtiata dupa furat, au facut incredibile marsavii. Acum stau in liniste, bucurandu-se de comisioanele imense.
Iar noi ce facem? Asistam, ca vegetale ce suntem, la continuarea jafului care se face prin aceleasi metode, cu ajutorul altor unelte.
Unde ne sunt conducatorii, reprezentantii nostri cand gazul metan si alte bogatii ale tarii merg sa asigure prosperitatea altor popoare, care au conducatori adevarati?
Eu cred ca suntem unul dintre popoarele cele mai risipite, mai atacate de boli incurabile, mai secerate de accidente si la discretia jefuitorilor fiindca nu iubim suficient dreptatea, adevarul.
DREPTATEA si ADEVARUL sunt medicamente, ele vindeca! Ne-ar vindeca de toate, daca am face lumina si dreptate pana le capat.
29.09.2019, 09:00 -cartophil :In conditiile astea este chiar de mirare cum nu a aparut in Romania
o miscare politica care sa-i traga in teapa pe astia, la propriu, nu la figurat. Sa ne amintim, cam tot asa a aparut si miscarea legionara. Iar Barna asta este in mod clar in conflict de interese, acum, ca este candidat la prezidentiale. Chiar m-am mirat cum a ajuns omul, dupa doi ani de politica mediocra si gafe mari sa ajunga sa se vrea presedinte si, culmea, sa aiba si voturi. E clar ca cineva il finanteaza. Eu credeam ca vreo mafie din RO dar se pare ca este o mafie externa.
29.09.2019, 08:42 -padrone :Despre politica, responsabilitate si grija, fata de tara, in una
din cele mai sarace si corupte tari de la periferia UE, cu ex documentate, cu grafice colorate, din partea unui fost consilier al celui mai prolific om de stat cu nenumarate oo, sublim si induiosator act jurnalistic curat deontologic.
A, sa nu uitam bomboana moralizatoare dupa acest minunat material revelator despre cat de incurcate sunt itele politicii in tara unde democratia este desavarsita de statul si spiritul fesenisto-uselist-pesedist care caracterizeaza RO demo, oferita de insusi autor in post scriptum: "P.S. Pentru Viorica Dancila: intrebarile sunt retorice, nu va chinuiti consilierii..", serios d-le profesor ?
Oricum va multumesc pentru ca ne aratati iarasi ce destin cuprinde o natiune in care oamenii de langa putere, jurnalisti, analisti, consilieri etc, ne infatiseaza adevarul savarsit deja numai dintr-o anumita perspectiva care favorizeaza indoiala, confuzia, neincrederea in stat in una din cele mai sarace si corupte tari de la periferia UE.
PS La final as vrea sa va rog frumos sa va aplecati atentia si asupra altor momente delicate din proaspata istorie prezumat democratica a noastra, ca natiune desigur, cum ar fi disparitia miraculoasa a flotei, a padurilor, a drumurilor. Ce parere aveti, se poate ?
1 / 2 Inainte>> 
Versiuni: mobil  /  Web  /  Smartphone
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor