Primul caz de Omicron în orașul care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă. Măsurile extreme luate de autoritățile chineze

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 18:05
2429 citiri
Primul caz de Omicron în orașul care va găzdui Jocurile Olimpice de iarnă. Măsurile extreme luate de autoritățile chineze
Autorităţile au închis şi izolat complet complexul rezidenţial în care locuieşte persoana infectată şi locul său de muncă FOTO Pixabay

Autoritățile din Beijing au anunțat sâmbătă, 15 ianuarie, primul caz de infectare cu varianta Omicron. În câteva săptămâni, orașul va găzdui Jocurile Olimpice de Iarnă.

Autorităţile au închis şi izolat complet complexul rezidenţial în care locuieşte persoana infectată, precum şi locul său de muncă şi au colectat 2.430 de mostre pentru testare de la cei care au legătură cu aceste două locaţii, conform unui oficial din districtul Haidian.

Specialiștii au avertizat că varianta Omicron măreşte şi mai mult riscul de transmitere a bolii COVID-19, în contextul în care numeroşi chinezi se întorc din străinătate sau călătoresc dintr-o zonă în alta a ţării pentru a fi alături de cei dragi cu ocazia Noului An Lunar, sărbătoare ce începe la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile locale din multe părţi ale Chinei i-au sfătuit pe rezidenţi să nu-şi părăsească localitatea dacă pot evita acest lucru, iar zeci de curse aeriene internaţionale şi interne au fost anulate.

În afară de Beijing, China a raportat cazuri de transmitere comunitară cu varianta Omicron în cel puţin alte 4 provincii şi municipalităţi - în oraşul nordic Tianjin, în provincia centrală Henan, în provincia sudică Guangdong şi în provincia Liaoning (nord-est). Numărul total al cazurilor de infecţii cu varianta Omicron din China rămâne însă neclar, notează Reuters.

He Qinghua, un reprezentant al Comisiei Naţionale chineze pentru Sănătate (NHC), a declarat tot sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că varianta Omicron a fost detectată şi la Shanghai, fără a preciza care este numărul persoanelor infectate sau dacă varianta a fost detectată la localnici sau la persoane care au venit din afara ţării. Oficialul chinez a mai susţinut că au fost identificate cazuri de infectare cu Omicron în 14 provincii chineze la persoane venite de peste hotare, fără a preciza despre ce provincii sau regiuni este vorba.

Într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, NIH a raportat 165 de noi cazuri de infectare pentru data de 14 ianuarie, în scădere faţă de totalul de 201 cazuri înregistrate cu o zi înainte. Dintre noile infectări, 104 s-au transmis local, prin comparaţie cu 143 cu o zi înainte. Noile cazuri de transmitere comunitară sunt din Henan, Tianjin, Guangdong, Shaanxi şi Zhejiang.

De asemenea, China a raportat şi identificarea a 25 noi cazuri de infecţii asimptomatice pentru data de 14 ianuarie, după ce în ziua anterioară anunţase 42 de infecţii asimptomatice. China clasifică cazurile asimptomatice în mod separat faţă de cazurile confirmate, precizează Reuters.

În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun nou deces din cauza COVID-19, condiţii în care numărul total al victimelor a rămas de 4.636. De la începutul pandemiei China a înregistrat 104.745 de cazuri.

Beijingul va găzdui începând din 4 februarie Jocurile Olimpice de iarnă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#omicron, #Beijing, #Jocuri Olimpice Iarna, #covid, #China , #China
Comentarii
Poza borba
borba
rank 5
Va manânca Omicron! Mutați jocurile la Macao!