Danemarca confirmă 398 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron şi observă o transmitere comunitară

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 19:35
3036 citiri
Danemarca confirmă 398 de cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron şi observă o transmitere comunitară
Danemarca se numără printre ţările europene care îşi testează cel mai mult populaţia FOTO Unsplash

Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit în Danemarca, cu focare majore detectate în estul şi în vestul ţării, au anunţat marţi autorităţile sanitare daneze, potrivit Reuters.

Numărul cazurilor de COVID-19 cu varianta Omicron confirmate în Danemarca a ajuns la 398. ''Avem acum transmitere comunitară cu varianta Omicron'', a semnalat directoarea Autorităţii daneze pentru siguranţa pacientului, Anette Lykke Petri.

Directorul Institutului Serologic danez, Henrik Ullum, declarase luni că există deja lanţuri de infectare între persoane care nu au călătorit şi nu au avut contact cu altele care au călătorit în ţări africane unde a fost semnalată iniţial această nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2.

Printre cei infectaţi cu această variantă în Danemarca se numără şi 64 de elevi dintr-un grup de 150 care au participat la o petrecere de Crăciun.

Danemarca se numără printre ţările europene care îşi testează cel mai mult populaţia - atât prin teste PCR cât şi teste antigen - şi care de asemenea efectuează numeroase secvenţieri.

Si Marea Britanie a confirmat peste 500 de cazuri

Marea Britanie a confirmat marţi încă 101 cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron şi are astfel în total până în prezent 437 de infectări confirmate cu această nouă variantă a coronavirusului, a anunţat marţi Agenţia britanică de securitate sanitară, transmite Reuters.

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a decis sâmbătă că toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate, măsură menită să prevină apariţia mai multor cazuri de infectare cu noua variantă Omicron a coronavirusului semnalată prima dată de Africa de Sud pe 24 noiembrie şi prezentă acum în toate părţile lumii.

Pe de altă parte, guvernul britanic mizează pe doza ''booster'' de vaccin anti-COVID-19 pentru a preveni un nou val epidemic masiv.

O țară mică din NATO în pericol din cauza lui Putin: E chestiune de timp până la un nou conflict
O țară mică din NATO în pericol din cauza lui Putin: E chestiune de timp până la un nou conflict
Războiul lui Putin din Ucraina a dus la pierderea aproape în totalitate a pieței energetice europene de către Moscova, care și-a redirecționat exporturile spre alte țări, în special din...
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
#omicron, #NOUA TULPINA COVID, #Danemarca, #Covid 19 , #Danemarca