De ce țările reduc durata de carantina pe măsură ce cazurile Omicron explodează. Europa riscă o penurie critică de muncitori

Marti, 04 Ianuarie 2022, ora 03:28
5538 citiri
De ce țările reduc durata de carantina pe măsură ce cazurile Omicron explodează. Europa riscă o penurie critică de muncitori
varianta Omicron

Europa riscă să se confrunte cu o penurie critică de forță de muncă, pe măsură ce varianta coronavirusului Omicron se extinde masiv și persoanele infectate intră în carantină.

În timp ce țările reimpun măsuri de izolare, cum ar fi măștile obligatorii la Paris, pentru a încerca să limiteze infecțiile și să protejeze spitalele, ele reevaluează, de asemenea, regulile de izolare în încercarea de a gestiona riscurile de infecție, atenuând în același timp efectele asupra serviciilor vitale blocate și impactul asupra economiei, scrie politico.eu.

Grecia este prima țară din Europa care a anunțat că trece la cinci zile de carantină pentru persoanele infectate, reducând la jumătate perioada față de 10 zile anterior, a anunțat joi guvernul.

Țara mediteraneană urmează modelul SUA unde Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a anunțat, de asemenea, o nouă perioadă de izolare de cinci zile pentru persoanele asimptomatice infectate.

În altă parte în Europa, Regatul Unit a trecut la o perioadă de izolare de șapte zile pentru persoanele infectate. De asemenea, Spania și Irlanda tocmai și-au redus perioadele de izolare la șapte zile de la 10, în timp ce Italia tocmai a renunțat la carantină pentru contactele apropiate dacă o persoană este vaccinată.

Vaccinarea pe scară largă a ajutat la oprirea transmiterii și a severității bolii. Dar, având în vedere că Omicron se dovedește și mai infecțios decât variantele anterioare, de ce țările trec la perioade mai scurte de carantină și vor fi suficiente pentru a ține sub control al patrulea val?

Răspunsul pare să depindă de dacă ești vaccinat.

Un studiu recent din SUA a arătat cât timp sunt contagioase persoanele infectate cu coronavirus și a constatat că, în rândul celor care au fost vaccinați, timpul mediu necesar pentru a elimina infecția a fost de 5,5 zile, în timp ce în rândul persoanelor nevaccinate a fost de 7,5 zile.

Cu toate acestea, studiul a analizat infecțiozitatea la variantele Alpha și Delta și a fost efectuat înainte ca Omicron să fie dominant.

Anunțând trecerea de la 10 la șapte zile de carantină pentru persoanele infectate, Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie a spus că mișcarea s-a bazat pe propria analiză care sugerează că o perioadă de izolare de șapte zile alături de două rezultate negative ale testelor este la fel de eficientă ca perioadă de izolare de 10 zile fără testare pentru persoanele cu COVID-19.

În SUA, CDC a mai spus că trecerea la cinci zile a fost „ motivată de știință ”. Specialiștii americani au indicat că datele arată că transmiterea coronavirusului are loc în primele două zile înainte de începerea simptomelor și ține până la trei zile după aceea.

Între timp, Grecia a indicat că datele preliminare care sugerează că infecția cu Omicron poate fi nu numai mai ușoară, ci și că are o viață mai scurtă, permițând o perioadă de carantină mai scurtă.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#omicron, #reducere, #durata, #carantina, #efecte, #economie , #stiri externe