Frustrare și panică în Shanghai. Guvernul trimite cetățenii vulnerabili în tabere de carantină improvizate din cauza Omicron VIDEO

Joi, 21 Aprilie 2022, ora 12:15 2297 citiri
Un bărbat doarme într-un spital temporar pentru persoanele infectate cu Covid din Shanghai, pe 19 aprilie FOTO: CNN

Decizia autorităților chineze de a adopta o politică ”zero COVID”, băgând în carantină cel mai mare oraș, a alimentat frustrarea locuitorilor. Toți cei depistați pozitiv și contacții lor direcți sunt trimiși în zone speciale.

Oamenii din Shangai sunt tot mai nemulțumiți de modul în care oficialii gestionează focarul de COVID. Pe rețelele de socializare se vorbește despre cum sunt luați cu forța bătrânii din casele lor, în miez de noapte, conform CNN.

„Nu există nicio limită pentru cruzimea și violența cu sânge rece”, a se arată într-o postare a unui fost jurnalist pe Weibo, serviciul de tip Twitter al Chinei.

El a povestit cum bunica lui a fost luată din pat în jurul orei 2 noaptea, după ce autoritățile au spart ușa.

Pe fondul protestelor publice, guvernul local a emis o declarație marți seara, confirmând transferul noaptea târziu a celor doi rezidenți în vârstă într-un loc de carantină. S-a spus că poliția și lucrătorii comitetului de cartier au avut un lăcătuș care a deschis o ușă exterioară a apartamentului, deoarece se temeau că „s-a întâmplat un accident” ocupanților acestuia.

sursa: Brut America

Însă autoritățile au transmis că cei doi rezidenți în vârstă au fost de acord cu transferul după ce au comunicat cu ofițerii de poliție și „au coborât voluntar” pentru a se urca în mașină.

Duși în izolare fără medicamente

Pe rețelele de socializare, unii rezidenți au cerut ajutor, deoarece părinții sau bunicii lor în vârstă au fost duși în unități de izolare, uneori fără medicamentele sau echipamentul de care au nevoie.

Izolarea în masă a început în momentul în care vicepremierul chinez Sun Chunlan, cel mai înalt oficial responsabil cu răspunsul țării la Covid, a declarat că va trimite pe oricine testează pozitiv pentru Covid și pe contactele lor apropiate la locurile de carantină, „fără excepție, deducere și întârziere”.

Sun a spus într-un interviu de sâmbătă că transmiterea comunitară din Shanghai ar putea fi de așteptat să se încheie în curând, iar cazurile vor fi detectate doar în centrele de carantină.

Oficialii din Shanghai sunt supuși unei presiuni extraordinare pentru a controla focarul de Omicron, care a infectat peste 430.000 de oameni, în ciuda săptămânilor de izolare obligatorie. Nemulțumirea publicului a crescut, locuitorii luptându-se să-și asigure accesul la alimente și la medicamente.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News