Vulpescu: Negocierile pentru vanzarea actiunilor Oltchim vor fi reluate luni

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 22:09
1421 citiri

Negocierile pentru cumpararea actiunilor Oltchim, dintre Dan Diaconescu si reprezentantii OPSPI, vor fi reluate luni, la ora 9.00, a declarat vineri Remus Vulpescu, seful OPSPI.

"Negocierile vor fi reluate luni, de la ora 9,00", a spus oficialul OPSPI.

Autoritatile erau gata inca de vineri sa semneze contactul pentru vanzarea capitalului majoritar al societatii Oltchim catre adjudecatarul licitatiei, Dan Diaconescu, a anuntat Remus Vulpescu.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu anuntase ca dispune de banii necesari cumpararii actiunilor Oltchim si ii va pune la dispozitia Guvernului.

"Noi vrem aceleasi conditii ca si investitorii indieni de la Sidex si investitorii de la BCR. Sper ca lucrurile sunt clare, desi ceilalti parteneri au incalcat toate clauzele de confidentialitate furnizand presei documente bancare, nu cred ca mai are nimeni indoiala in privinta banilor. Ei au fost si inainte de licitatie, sunt inca si vor fi permanent la dispozitia Guvernului. Mai ramane ca si Ponta sa vrea acesti bani", a declarat Diaconescu.

Partile implicate nu au reusit, pana in prezent, sa ajunga la un acord scris pentru principalele puncte ale discutiilor, cum ar fi plata salariilor angajatilor, preluarea Arpechim, situatia datoriilor Oltchim.

Negocierile pentru semnarea contractului au inceput luni, 24 septembrie 2012, iar termenul final este luni, 1 octombrie 2012.

In conditiile in care contractul nu se va semna, autoritatile s-au angajat sa discute, miercuri, in sedinta de Guvern, un proiect de act normativ pentru acordarea banilor necesari pentru salarii si pentru repornirea combinatului din Fondul de Privatizare, masura pentru care este necesar acordul Comisiei Europene si al Consiliului Concurentei.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Remus Vulpescu privatizare Oltchim, #negocieri Oltchim reluate luni , #privatizare