Vulpescu, la iesirea de la DNA: Nu am primit citatie - Ce prejudiciu a adus DD statului

Luni, 22 Octombrie 2012, ora 16:10 1926 citiri
Foto: Digi 24

Fostul sef al Oficiului pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI) Remus Vulpescu a declarat, luni, ca nu a fost citat de DNA in dosarul in care este acuzat Dan Diaconescu, presedintele PP-DD.

"Eu nu am primit o citatie, m-am prezentat si am avut o discutie in care am reusit sa vorbim doar o mica parte despre privatizari", a precizat Vulpescu.

Audierea lui de catre procurori a fost in calitate de "persoana care poate furniza informatii sau relatii", potrivit fostului sef al OPSPI.

"E vorba doar de parerea mea subiectiva, eu am apreciat ca Dan Diaconescu s-ar face vinovat de inselaciune cu uz de fals si cu consecinte deosebit de grave asupra statului roman, insa urmeaza ca organele de cercetare penala sa isi faca treaba", a continuat Vulpescu.

Remus Vulpescu, audiat la DNA in dosarul Oltchim

Paguba estimata este de putin peste 200 milioane de lei, suma oferita de Diaconescu pentru pachetul de actiuni de la Oltchim.

In replica, presedintele PP-DD a tinut sa precizeze ca el a oprit fraudarea Oltchim.

Dan Diaconescu: Am oprit fraudarea Oltchim. Statul nu mai privatizeaza de frica mea!

Dan Diaconescu a castigat, pe 21 septembrie, licitatia pentru privatizarea combinatului chimic, insa licitatia a fost anulata dupa ce acesta nu a reusit sa faca dovada detinerii sumei pe care s-a angajat sa o plateasca.

Vulpescu a depus o plangere in care Dan Diaconescu este acuzat de infractiuni de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, prin inducerea in eroare a statului in ce priveste detinerea sumei necesare pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la Oltchim de statul roman.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News