Vulpescu: Daca nu eram convinsi de oferta lui Diaconescu nu ii atribuiam licitatia

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 19:44
2990 citiri
Vulpescu: Daca nu eram convinsi de oferta lui Diaconescu nu ii atribuiam licitatia
Foto: Ziarul Financiar

Remus Vulpescu, seful OPSPI, a declarat, sambata, ca daca membrii comisiei nu ar fi fost convinsi de oferta si de argumentele prezentate de Dan Diaconescu la licitatia pentru privatizara combinatului Oltchim Ramnicu Valcea, atunci nu i-ar fi atribuit acestuia victoria.

"Daca nu aveam aceasta convingere a argumentelor si documentelor adjudecatorului nu i-am fi atribuit aceasta licitatie", a spus Vulpescu, la Realitatea TV.

Acesta a pus accentul pe faptul ca deocamdata combinatul nu este privatizat si proprietarul este in continuare Ministerul Economiei, din moment ce contractul nu a fost inca semnat si banii nu au fost virati.

"Va fi un rezultat care va tot fi digerat in viitoarea perioada, deocamdata Oltchim nu e privatizata, proprietarul nu este altul, nu s-a primit nimic inca. Noi am atribuit licitatia celui care a venit cu cea mai mare suma de bani, la mare distanta de locul doi", a explicat Vulpescu.

Seful OPSPI a mai spus ca niciunul dintre cei care au cumparat caiete de sarcini pentru licitatie nu a formulat obiectiuni vis-a-vis de proces si nu a avut neclaritati in acest sens.

Acesta a adaugat ca se astepta la participarea a doi investitori industriali puternici, unul din est si unul din vest, precizand ca experienta in domeniul chimic nu a reprezentat o conditie in cadrul licitatiei.

"Noi l-a invitat sa semnam contractul luni, vom fi pregatiti cu contractul. Nu s-a plans cineva ca contractul ar fi un proiect incomplet. Niciunul dintre cei 13 cumparatori ai caietelor de sarcini nu a emis niciun fel de obiectiuni fata de proiect. Noi speram in participarea a doi investitori puternici, industriali, da unul era din est si unul din vest. Nu a existat conditia de experienta in domeniu pentru a cumpara pachetul de actiuni", a incheiat Remus Vulpescu.

Omul de afaceri Stefan Vuza a declarat ca l-a felicitat pe Dan Diaconescu pentru victorie, insa a precizat ca se asteapta la o noua privatizare a combinatului in viitorul apropiat.

"El a castigat, eu l-am felicitat, e normal. In acelasi timp i-am zis ca il asteptam la viitoarea privatizare a Oltchim, asa cum i-am spus si lui Vulpescu. Va fi scoasa la o urmatoare privatizare Oltchim", a spus Vuza, la Realitatea TV.

Dan Diaconescu, castigatorul privatizarii Oltchim

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, este noul actionar majoritar al combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarilor in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat: Ponta il felicita dupa ce da banii

Oferta sa a fost doar pentru actiunile Oltchim, in valoare de 203,1 milioane de lei. Diaconescu nu a depus oferte si pentru achizitia creantelor Oltchim catre AVAS si catre Electrica.

Creanta Oltchim pentru AVAS nu a avut oferte, prin urmare nu s-a vandut. De asemenea, creanta catre Electrica nu s-a vandut deoarece oferta Chimcomplex a fost mai mica decat pretul minim cerut de Electrica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Diaconescu Oltchim licitatie Vulpescu, #Diaconesuc Oltchim combinat actiuni, #Diaconescu Vulpescu licitatie combinat , #privatizare