Videanu: Groparul Oltchim este Victor Ponta

Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 17:36
2370 citiri
Videanu: Groparul Oltchim este Victor Ponta
Foto: Arhiva

Adriean Videanu a declarat miercuri ca "groparul" Oltchim este Victor Ponta si guvernul pe care il conduce, atragand astfel atentia asupra a ceea ce urmeaza sa se intample cu Hidroelectrica si cu privatizarea CFR Marfa, deoarece exista riscul sa ajunga si alte companii in situatia Combinatului.

"As vrea sa va anunt ca am decis sa reactionez la orice acuza publica mincinoasa si fara niciun fel de dovada. Astfel, acum doua zile, primul ministru al Romaniei, domnul Victor Ponta, care este singurul om pe care eu il cunosc care minte cu o sinceritate de crede si el pe moment m-a acuzat ca m-as face vinovat de dezastrul de la Oltchim fara sa prezinte nicio dovada. Afirm cu toata responsabilitatea si am sa va prezint dovezi in acest sens, ca groparul Oltchimului se numeste Victor Ponta si guvernul pe care l-a condus a luat decizia de privatizare halucinanta care s-a petrecut in anul 2012", a spus el in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele interimar al PDL Bucuresti "a amintit" faptul ca ,,Oltchimul a fost o companie profitabila in intervalul 2004-2007 si ajunsese la aproape 2,2% din exporturile Romaniei". "Problemele Oltchimului au inceput sa apara in anul 2007 (...). Anul 2012 a insemnat dezastrul pentru Oltchim prin acea procedura de privatizare", a completat fostul ministru al Economiei.

Videanu i-a transmis lui Victor Ponta ,,sa inceteze cu show-urile de televiziune si sa guverneze Romania", deoarece in opinia lui tara noastra este neguvernata. "Asa cum stim, e o vorba romaneasca care spune ca minciuna are picioare scurte si nu este asa, domnule Ponta, ca este jenant si penibil cand minciunile pe care le-ati spus ies la suprafata? (...). Vreau sa ii transmit un mesaj primului ministru, Victor Ponta, sa inceteze cu show-urile de televiziune si sa guverneze Romania. Romania in momentul de fata este neguvernata, in continuare mediul de afaceri este intr-o situatie fara precedent, nimeni nu se indreapta sa vada care sunt problemele pe care le are mediul de afaceri, cel care creeaza locuri de munca, nu guvenul creeaza locuri de munca", a comentat presedintele interimar al PDL Bucuresti.

El a a tras atentia asupra a ceea ce se va intampla in cursul acestui an cu Hidroelectrica, si asupra modului de privatizare a CFR Marfa, deoarece, in opinia lui anul 2013 s-ar putea sa mai aduca si alte companii in situatia in care se afla Oltchimul.

"Vreau sa va spun ca din pacate anul 2013 s-ar putea sa ne mai aduca alte companii gen Oltchim datorita incapacitatii Guvernului de a gestiona companiile in care statul este actionar majoritar. Atentie mare la Hidroelectrica, atat va spun si o sa vedem impreuna ce se va intampla undeva in iunie anul acesta cu Hidroelectrica.

Atentie la modalitatea de privatizare a CFR Marfa, atentie la modul cum se administreaza asa zisul management privat care este un management privat PSD, este un management privat al lui Victor Ponta punandu-si clientela politica in fruntea companiilor nationale. Lupul isi schimba parul, dar naravul ba", a conchis Adriean Videanu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Oltchim gropar Ponta, #Videanu Ponta Oltchim , #combinat