Veste de ultima ora de la Oltchim: Ce plan exista pentru combinat

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 16:04
4029 citiri
Veste de ultima ora de la Oltchim: Ce plan exista pentru combinat
Foto: RFI Romania

Planul de reorganizare al combinatului Oltchim, aflat in insolventa, cuprinde si vanzarea catre "un cumparator eligibil".

Informatia apare intr-un comunicat transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti.

"Strategia de reorganizare care va fi supusa aprobarii creditorilor presupune imbunatatirea in continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea si pastrarea echilibrului financiar al OLTCHIM precum si vanzarea OLTCHIM SA catre un cumparator eligibil", arata compania, intr-un comunicat transmis Bursei.

Mai mult, conducerea combinatului are de gand sa realizeze investitii in partea tehnologica, care sa duca la reducerea consumului de energie.

Totodata, daca va face rost de noi surse de finantare, Oltchim va reporni noi instalatii.

Oltchim, in faliment? Anuntul facut de ministrul Economiei

Recent, Ministrul Economiei Mihai Tudose a sustinut ca prioritara este reorganizarea Oltchim inainte de privatizare, pentru cresterea interesului unui cumparator capabil sa sustina activitatea combinatului.

"Evolutia financiara din ultimul an ne arata ca exista premise pozitive pentru o reorganizare rentabila a societatii, iar ipoteza falimentului este exclusa", a spus oficialul.

Administratorii judiciari ai Oltchim au aratat ca cifra de afaceri a societatii a crescut de la intrarea in insolventa (februarie 2013), de la 5,4 milioane de euro pe luna la 16 milioane de euro pe luna in ultimele luni din 2014, inregistrand, pentru prima data in ultimii trei ani, un profit brut din exploatare cumulat de circa 580.000 de euro in lunile octombrie si noiembrie ale anului trecut.

Combinatul este de doi ani in insolventa, iar statul a incercat de mai multe ori sa il privatizeze, dar fara succes. La cea mai recenta tentativa, niciunul dintre cei patru investitori care s-au aratat interesati de preluarea Oltchim nu a depus oferta pana la termenul limita de 12 decembrie.

Soarta combinatului se va decide in 10 martie 2015, cand Comitetul Creditorilor va vota planul de reorganizare elaborat de administratorul judiciar.

C.P.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Oltchim planuri reorganziare, #vanzare Oltchim, #planuri Oltchim , #combinat