Stefan Vuza a facut o noua oferta pentru creanta Electrica (Video)

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 16:24
2777 citiri
Stefan Vuza a facut o noua oferta pentru creanta Electrica (Video)
Foto: Arhiva

Omul de afaceri Stefan Vuza a depus o noua oferta pentru achizitia creantei Electrica, a declarat Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu.

Initial, in cadrul licitatiei de vineri, Vuza depusese o oferta cu o valoare mai mica decat cea minima ceruta de Electrica.

"Daca se va vinde creanta Electrica, vom avea alt creditor, pe domnul Stefan Vuza. Trebuie sa negociem cu toti creditorii", a precizat Fenechiu.

Dan Diaconescu a castigat licitatia de vanzare a pachetului de 54,8 la suta din actiunile Oltchim, vineri, oferind 203,1 milioane de lei.

La randul sau, Stefan Vuza oferise 18,810 milioane de lei pentru actiunile combinatului chimic, precum si 202,6 milioane de lei pentru creanta Electrica, prin intermediul Chimcomplex. De asemenea, omul de afaceri facuse o oferta de 30 de milioane de lei pentru actiunile Oltchim prin intermediul AISA Invest.

Pentru creanta AVAS nu a fost nici o oferta. Niciuna din creante nu a fost vanduta. Impreuna, acestea valoreaza 410 milioane de euro.

MECMA: Chimcomplex nu a fost declarat adjudecatar al creantei Electrica asupra Oltchim

Chimcomplex Borzesti nu a fost declarat adjudecatar al creantei Electrica asupra Oltchim, intrucat oferta finala de cumparare s-a situat sub pretul minim revizuit de Electrica, potrivit MInisterului Economiei.

"Urmare a derularii procedurii prevazute in Caietul de Sarcini privind oferta de vanzare a creantei detinuta de S.C. D.F.E.E. Electrica S.A. la S.C. Oltchim S.A. Ramnicu Valcea prin licitatie cu oferta in plic urmata, daca va fi cazul, de licitatie cu strigare dupa regula licitatiei competitive, avand in vedere ca oferta finala de cumparare a ofertantului S.C. Chimcomplex S.A. Borzesti pentru Creanta Electrica s-a situat sub pretul minim revizuit de S.C. D.F.E.E. Electrica S.A., comunicat reprezentantilor ofertantului in data de 27 septembrie 2012, S.C. Chimcomplex S.A. Borzesti nu a fost declarat adjudecatar al Creantei Electrica", se arata in comunicatul MECMA.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Stefan Vuza oferta Electrica, #creanta Electrica Stefan Vuza , #privatizare