Secretarul comisiei SIE: Oltchim, amenintare pentru siguranta nationala. "Poate fi bomba cu ceas"

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 16:26
5566 citiri
Secretarul comisiei SIE: Oltchim, amenintare pentru siguranta nationala. "Poate fi bomba cu ceas"

Secretarul comisiei speciale a Parlamentului pentru controlul asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe, Mihaita Calimente de la PNL, considera ca Oltchim poate fi o amenintare la adresa securitatii nationale, din cauza impactului economic si social pe care il pot avea problemele combinatului.

"Avand in vedere complexitatea combinatului, numarul mare de angajati, importanta pentru economie, poate fi o problema pentru siguranta nationala. (...)Pe orizontal, are legatura cu unitati economice de acolo si cu unele din alte judete. Produce cel putin jumatate din PIB-ul judetului Valcea. Poate fi o bomba cu efect intarziat, lasata de colegii din PDL acolo", a spus deputatul PNL pentru Ziare.com.

Intrebat daca se impun audieri in comisia SIE dupa ce castigatorul licitatiei de la Oltchim, Dan Diaconescu, a declarat ca a fost urmarit in permanenta in strainatate de lucratori ai serviciului, Calimente a raspuns: "Nici vorba. Daca ne luam dupa elucubratiile lui Dan Diaconescu ajungem la casa de nebuni. Asta e pus sa faca de Traian Basescu. Altfel trebuia sa fii nebun sa faci asa ceva (preluarea Oltchim -n.red) si sa nu ai spate."

Calimente a acuzat PDL, in special pe Adriean Videanu, pentru situatia Oltchim, considerand ca "circul" mediatic facut de Dan Diaconescu e sub indrumarea principalului partid de Opozitie.

"Se petrece o punere in scena a PDL, l-am vazut pe Adriean Videanu avand tupeul sa deschida gura dupa ce au facut 4 ani acolo - au lasat datorii, au lasat un actionar minoritar, PCC, care vrea doar sa desfiinteze combinatul intrucat are unul asemanator in Polonia", e de parere Calimente.

Privatizarea Oltchim. Dan Diaconescu: Toata planeta e interesata sa cumpere combinatul

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a ajuns inapoi in tara, dupa o calatorie prin Germania, Spania, Franta, Monaco si Austria, pentru a face rost de bani pentru cumpararea Oltchim, cel mai probabil.

"Toata planeta este interesata sa cumpere Oltchim", a declarat Dan Diaconescu, miercuri, la sosirea pe aeroportul Otopeni. "Eu vreau, cu prietenii mei, sa redeschidem Oltchim. Poate de luni, daca guvernul o sa accepte conditiile noastre, sa redeschidem. Foarte multi oameni, foarte multe grupuri economice au incredere in noi", a precizat patronul OTV.

Angajatii Oltchim Ramnicu Valcea, Arpechim Pitesti si cei de la Divizia Petrochimica Bradu au declansat, din nou, greva, miercuri.

Intre timp, directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, a purtat discutii la Guvern pe tema Oltchim, potrivit unor surse citate de B1 TV.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Oltchim amenintare siguranta nationala, #Oltchim Calimente securitate nationala , #Dan Diaconescu