Salariatii de la Oltchim au primit tichetele de masa pentru luna august

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 14:36
1077 citiri
Salariatii de la Oltchim au primit tichetele de masa pentru luna august
Foto: Arhiva

Salariatii combinatului Oltchim Ramnicu Valcea au primit, vineri, tichetele de masa pentru luna august, iar liderii sindicali spun ca este posibil ca in cursul acestei zile salariatilor sa le fie virati banii pentru avansul pe luna august.

Potrivit presedintelui interimar al Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, negocierile cu bancile care au blocat conturile unitatii continua pentru a se acorda avansul pe luna trecuta.

"Bancile tin conturile noastre blocate, dar sunt negocieri pentru a se gasi solutii astfel incat oamenii sa primeasca banii, respectiv avansul pe luna august. Astazi au fost date tichetele de masa pentru luna august si este posibil ca tot in cursul acestei zile sa fie virat pe carduri si avansul pe aceeasi luna. Speram ca situatia cu bancile si conturile sa se rezolve rapid", a declarat, vineri, Corneliu Cernev.

Pop: Salariatii Oltchim primesc un avans de 40% din salariul pe august

Incercarea de vanzare a pachetului majoritar de actiuni detinut de stat la Oltchim a esuat luni, intrucat Dan Diaconescu nu a adus dovezi ca detine suma de 45 milioane de euro pe care s-a angajat sa o plateasca pentru titluri. Privatizarea va fi reluata.

Miercuri, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in lndustrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a demisionat, exprimandu-si public regretul pentru insuccesul licitatiei de privatizare a Oltchim.

OPSPI a sesizat miercuri Parchetul in privinta savarsirii de catre Dan Diaconescu a infractiunii de inselaciune in forma continuata prin inducerea in eroare si pentru dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al Oltchim.

Joi seara, Dan Diaconescu a sustinut din nou ca are 45 milioane euro pentru preluarea Olcthim, la patru zile dupa ce OPSPI a anulat licitatia pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la combinatul din Ramnicu Valcea intrucat patronul OTV nu a putut face dovada ca detine banii pentru plata titlurilor.

Premierul Victor Ponta a reactionat la ultimele declaratii ale lui Dan Diaconescu si a afirmat ca acest "circ" a costat deja foarte mult Romania si ca spera ca procurorii sa analizeze sesizarea penala depusa de OPSPI.

"Circul acesta ne-a costat deja pe toti foarte mult. Sesizarea penala a pornit deja si imi doresc ca procurorii sa aiba mai putin timp de cine pe ce post se aseaza in urmatorii ani si sa aplice legea", a spus Ponta la Romania TV.

El a aratat ca doar prin implicarea procurorilor poate fi transmis mesajul ca oricine incearca sa insele statul va fi pedepsit.

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#salariati Oltchim tichete masa, #tichete masa angajati Oltchim, #tichete masa Oltchim, #salarii Oltchim , #angajati