Remus Vulpescu, despre Oltchim: Insolventa nu e o solutie

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 15:05
2118 citiri
Remus Vulpescu, despre Oltchim: Insolventa nu e o solutie
Foto: Pro Tv

Societatea Oltchim ar trebui restructurata, insolventa presupunand dificultati in a mentine combinatul in stare de functionare, iar o solutie potrivita pentru restructurare urmeaza sa fie gasita in urma colaborarii dintre banci si stat, a declarat, marti, Remus Vulpescu, consilier al ministrului Economiei.

"Oltchim trebuie restructurat. Este usor sa spui ca trebuie sa treaca prin procedura insolventei. La Hidroelectrica era in mod evident cea mai buna solutie. Oltchim ar avea foarte mari dificultati sa ramana in stare de functionare", a afirmat Remus Vulpescu, la o comferinta de presa.

Reprezentantul ministerial a adaugat ca pentru Oltchim ar trebui incercate mijloace alternative de obtinere a rezultatelor, printr-o colaborare cu mediul bancar.

"Cred ca trebuie incercate mijloacele alternative de obtinere a acelorasi rezultate. Avem colaborare buna cu creditorii din sistemul bancar. Este o initiativa care a fost intretinuta de bancile private mai mult de catre stat, de a se insista la cautarea solutiilor de reorganizare.

Este bine ca vedem intr-un caz ca Oltchim aceasta determinare a bancilor, de a cauta o solutie. Am stabilit impreuna ca daca reusim impreuna la Oltchim, este usor sa ne gandim ca putem sa realizam un program de restructurare la mai multe companii ce au nevoie", a spus Remus Vulpescu.

Oficialul a precizat ca statul trebuie sa isi asume problemele reale cu care se confrunta, in contextul in care sectorul privat este deschis sa contribuie la rezolvarea lor.

"Statul trebuie sa isi asume problemele serioase, reale, care odata asumate, chiar si declarate, devin mult mai simplu de rezolvat. Din sectorul privat exista disponibilitate foarte mare pentru a contribui la rezolvarea unor probleme. A ramas ca noi, administratia publica, sa recunoastem ca lucrurile nu merg bine", a completat oficialul de la Economie.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, ca exista "un interes foarte clar si foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim".

Ponta: Exista un interes foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim

La randul sau, primarul din Ramnicu Valcea, Emilian Francu a declarat, marti, ca are informatii cu privire la intentiile rusilor de la TISE pentru a prelua rafinaria Arpechim si implicit a se implica in managementul de la Oltchim.

Proteste la Oltchim

Muncitorii de la combinatul valcean au iesit marti din nou in curtea interioara a intreprinderii protestand pentru lipsa de perspective a locurilor de munca si a salariilor restante, scandand lozinci anti-guvernamentale si acuzand autoritatile judetului pentru promisiuni neonorate.

Proteste cu imbranceli la Oltchim - 5 muncitori in greva foamei

Combinatul Oltchim a fost inchis la sfarsitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Intre timp a trecut si printr-o privatizare nereusita si a fost repornita o sectie la inceputul lunii octombrie.

In acest timp, a fost schimbata conducerea combinatului in frunte cu managerul general Constantin Roibu, iar in locul sau a fost numit Mihai Balan, fost director al CET Govora.

In luna septembrie, combinatul a trecut printr-un proces esuat de privatizare.

Oltchim Ramnicu Valcea a raportat pierderi de 308,5 milioane lei pe primele noua luni, in crestere cu peste 128,73 milioane lei (71%), fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Remus Vulpescu restructurare Oltchim, #Vulpescu restructurare Oltchim, #Vulpescu declaratii Oltchim, #restructurare Oltchm, #insolventa Oltchim , #combinat