Proteste la Oltchim, inainte de concedieri

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 10:33
1740 citiri
Proteste la Oltchim, inainte de concedieri

Aproximativ 5.000 de angajati de la Oltchim au reluat protestele, luni dimineata. Ei sunt nemultumiti de disponibilizarile anuntate de Ministerul Economiei incepand din aceasta saptamana.

Liderul Sindicatului Liber Mihai Diculoiu a declarat ca numarul manifestantilor va creste in cursul zilei, "angajatii de la Petrochimia Pitesti se vor alatura valcenilor pentru a atrage un semnal de alarma fata de lipsa oricarei strategii de salvarea combinatului".

"Noi am cerut planul de salvare a combinatului, iar guvernantii au venit cu masura disponibilizarilor. Din cate am inteles noi, urmeaza sa plece in somaj 400 de angajati de la Petrochimia Arges, 600 de la combinatul valcean si inca 500 salariati tot de la Valcea in somaj tehnic. Asta inseamna ca 1.500 de oameni pe langa faptul ca nu si-au luat salariile pe ultimele luni isi vor pierde si locurile de munca.

Mi se pare obligatorie de data asta prezenta domnului Ponta sau a domnului Vosganian aici pe platforma", a precizat Diculoiu, pentru Agerpres.

Angajatii combinatului valcean au marsaluit zece kilometri pe jos, saptamana trecuta, de la sediul intreprinderii pana la institutia Prefecturii din Ramnicu Valcea pentru a cere institutiilor statului sa se implice in salvarea combinatului.

Ei sunt nemultumiti ca nu si-au primit toti banii, avand in vedere ca vineri abia au primit 45% din lichidarea pe luna februarie.

Avocatul Gheorghe Piperea, administrator interimar la Oltchim, a precizat, pentru Ziare.com, ca intre 1.000 si 1.300 de angajati vor primi luni deciziile de concediere. Iar daca deciziile vor fi emise in aceeasi zi, atunci angajatii vor intra in somaj pe 15 aprilie, in urma unei perioade de preaviz de 15 zile.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#proteste Oltchim concedieri, #proteste Oltchim, #concedieri Oltchim , #angajati