Proteste la Oltchim: Fosti angajati, nemultimiti ca nu si-au primit banii promisi

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 11:53 2002 citiri
Foto: Arhiva

Aproximativ 80 de disponibilizati de la Oltchim protesteaza, miercuri, in fata Prefecturii Valcea cerandu-si drepturile salariale promise in urma cu un an de conducerea combinatului.

Ei au cerut o intrevedere cu prefectul Dumitru Cornoiu, dar acesta i-a rugat sa aiba rabdare deoarece are o alta intalnire planificata.

Protestatarii, care striga lozinci antiguvernamentale, impotriva presedintelui Consiliul Judetean Valcea si impotriva prefectului, ameninta cu intrarea in greva foamei daca nu li se ofera drepturile banesti si toate platile compensatorii ce le-au fost promise in momentul concedierii.

Ministrul Economiei dezvaluie ce se intampla cu Oltchim si cat trebuie investit in combinat

In luna iunie 2013, un numar de 1.000 de salariati ai combinatului Oltchim au fost concediati - 600 de la Valcea si 300 de la Arpechim Pitesti.

Acestora li s-a spus ca restantele salariale, banii pe concediul de odihna aferent anului au fost trecuti in masa credala urmand sa beneficieze de aceste sume in momentul privatizarii combinatului.

Oltchim se afla in insolventa din ianuarie 2013, functioneaza la aproximativ 23% din capacitate, cu un numar de 2.300 de salariati si urmeaza a fi privatizata in 17 mai dupa ce termenele initiale au fost decalate deoarece nu s-a prezentat niciun investitor la licitatie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza Lazar
Lazar
rank 5
Punem pariu ca in Valcea,PSD-ul o sa scoata un scor foarte bun ?