Protest la Oltchim: Angajatii disponibilizati isi cer salariile restante

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 14:29 1212 citiri
Foto: Arhiva

Un nou protest a fost declansat luni dimineata, la Oltchim, salariatii disponibilizati in urma cu trei luni solicitand primele de vacanta si salariile restante aferente concediilor de odihna, din perioada in care erau angajati.

"Pe buna dreptate, oamenii au tot dreptul sa protesteze pentru ca au fost promisiuni neonorate de catre actualii administratorii judiciari. Oamenii au fost din nou dusi cu zaharelul cu cei 1,8 milioane de lei, bani pe care ii au de dat.

In fine, vedem cum autoritatile locale stau si vad cum actualii administratori judiciari vand pe bucati patrimoniul Oltchim. Maine vor vinde un rinichi, ma refer la sectia Ramplast, apoi ce vor mai vinde?", a declarat, luni, liderul Sindicatului Liber "Oltchim".

Salariatii disponibilizati de la Oltchim vor sa dea in judecata conducerea combinatului

Aproximativ 1.000 de salariati ai Oltchim au fost disponibilizati la inceputul lunii iulie, ca masura de redresare a activitatii combinatului.

Potrivit reprezentantilor combinatului, marti va avea loc licitatia pentru vinderea activului Ramplast din cadrul Oltchim, iar sumele rezultate, impreuna cu creditele acordate de Piraeus Bank si Transilvania Bank vor fi utilizate pentru recapitalizarea societatii. Oltchim se afla in procedura de insolventa din luna ianuarie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News