Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Guvernantii ma ameninta cu inchisoarea

Luni, 24 Septembrie 2012, ora 11:01
4363 citiri
Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Guvernantii ma ameninta cu inchisoarea
Foto: Money Channel

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, a declarat ca vrea sa semneze contractul pentru preluarea combinatului chimic Oltchim luni, insa Guvernul trebuie sa accepte unele conditii.

Astfel, potrivit spuselor sale, la intrarea in Ministerul Economiei, el vrea ca banii sa ajunga imediat la Oltchim, pentru plata salariilor.

"Pentru prima oara, cel care a castigat licitatia este amenintat de guvernanti cu inchisoarea. Noi vrem sa platim azi salariile si pretul pe actiuni. Sa vedem daca si Guvernul va accepta", a spus Diaconescu.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu pune conditii ca sa semneze

Castigatorul licitatiei de vineri sustine ca dispune de banii pe care i-a promis pentru pachetul de 54,8 la suta din actiunile Oltchim, detinute de stat, mai exact 203,1 milioane de lei.

"Am vazut ca oferta noastra este deja publica. Din ea reiese clar ca avem banii. Investitorul este poporul roman, care trebuie sa salveze acest combinat sub orice forma", a spus Diaconescu, adaugand ca "pentru prima oara, castiga cel care nu a dat spaga".

In plus, el sustine ca este urmarit de serviciile secrete. "Masinile serviciilor secrete ne urmaresc pas cu pas", a precizat el.

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a declarat, luni, tot la intrarea in Ministerul Economiei, ca este pregatit sa semneze contractul.

"Prima si cea mai importanta conditie pentru noi este plata pretului, la semnarea contractului. In oferta de cumparare isi asuma conditii care nu mai necesita ajutor din partea statului. In afara de ce era la caietul de sarcini se adauga doar conditiile noi aduse de domnul Dan Diaconescu. Nu este nici o problema juridica sau economica care sa intarzie semnarea contractului", a declarat Vulpescu.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru Oltchim vineri, cu o oferta de 203,1 milioane de lei doar pentru actiunile Oltchim. Ceilalalti investitori au depus oferte dupa cum urmeaza:

PCC - 13,4 milioane de lei

Chimcomplex - 18,8 milioane de lei

AISA Invest - 30 de milioane de lei

In cadrul licitatiei nu s-au adjudecat si creantele Oltchim catre Electrica si AVAS, pentru prima singura oferta facuta, din partea Chimcomplex, fiind prea mica, iar pentru a doua neexistand nicio oferta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #semnare contract privatizare Oltchim , #privatizare