Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu lanseaza acuzatii si dubleaza oferta (Video)

Joi, 20 Septembrie 2012, ora 11:21
3911 citiri
Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu lanseaza acuzatii si dubleaza oferta (Video)
Foto: Digi 24

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, l-a acuzat pe seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, Remus Vulpescu, de faptul ca ar fi deschis plicul cu prima sa oferta pentru Oltchim si i-ar fi dat detalii premierului Victor Ponta.

"Am o singura intrebare pentru Victor Ponta: de unde cunostea oferta noastra sau de ce o catagorisea ca fiind exotica? Poate domnul Vulpescu a dezlipit plicul si i-a spus domnului Ponta. Ca sa nu mai spunem ca s-a antepronuntat, ca nu stim sa vindem produse petro-chimice. Actionarii McDonald's nu trebuie sa stie sa vanda hamburgeri. Pentru asta exista manageri", a comentat Dan Diaconescu, joi, inainte de depunerea unei a doua oferte pentru Oltchim.

Marti, premierul a declarat ca oferta presedintelui PP-DD este "exotica" si ca exista o diferenta mare intre resursele financiare si de management ale acestuia si cele ale gigantului rus Gazprom. Ulterior, intrebat de jurnalisti ce ar prefera intre Gazprom si Diaconescu, Ponta a confirmat voalat ca ar alege compania din Rusia.

Privatizarea Oltchim: Ofertele se deschid joi. Cine va licita pentru preluarea combinatului?

Potrivit lui Diaconescu, noua oferta este dubla fata de prima. "Avem un mare investitor strategic, care ni se va alatura in acest demers", a explicat el.

De asemenea, presedintele PP-DD a spus ca este singurul care a depus oferta si pentru rafinaria Arpechim, in timp ce restul investitorilor vor sa cumpere doar Oltchim, ceea ce, in opinia sa, inseamna ca vor sa inchida combinatul.

Guvernul s-a angajat in scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International sa vanda Oltchim fara Arpechim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Dan Diaconescu oferta Oltchim, #Dan Diaconescu Victor Ponta, #Dan Diaconescu Remus Vulpescu , #privatizare