Pop, despre discutia cu DD: Are temeri legate de problema curentului electric la Oltchim

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 16:52
1518 citiri
Pop, despre discutia cu DD: Are temeri legate de problema curentului electric la Oltchim

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat ca Dan Diaconescu "are temeri" legate de problema curentului electric la Oltchim, avand in vedere ca societatea are o datorie de 12 milioane de euro catre Hidroelectrica, fapt ce impiedica reluarea activitatii la combinat.

"Cu Dan Diaconescu am avut o discutie foarte scurta. Ne-am intalnit la imbarcarea in avion. L-am rugat sa finalizeze contractul, dupa care a spus ca are temeri legate de problema curentului electric de acolo, pentru ca Oltchimul are o datorie de 12 milioane de euro, catre Hidroelectrica.

Daca nu se reporneste curentul electric, combinatul nu are nicio sansa sa isi reia activitatea. Era impresionat de datoria pe care Oltchim o are fata de AVAS si ca, pe undeva, Guvernul ar putea sa le 'execute' in momentul in care el va deveni proprietar. Spunea ca a transmis avocatilor sa negocieze aceste clauze", a spus Pop.

Ministrul delegat pentru Dialog Social a precizat ca miercuri va avea o discutie si cu premierul Victor Ponta pe tema Oltchim.

"Dupa aceea vom vedea exact ce prevede cu adevarat contractul de negociere cu domnul Diaconescu. Important este ca aceasta negociere sa se finalizeze cat mai repede, dansul sa plateasca banii, activitatea sa se reia si toate lucrurile sa reintre in normal. Orice amanare nu face decat sa creeze tensiune. Eu mi-as dori ca activitatea sa se reia cat mai repede, insa depinde cand se finalizeaza procesul de privatizare", a completat Pop.

Ministrul Liviu Pop a adaugat ca pana luni situatia in ceea ce priveste combinatul va fi instabila daca Dan Diaconescu nu va semna contractul.

"Noi vom avea doua variante: varianta de privatizare a domnului Dan Diaconescu sau varianta de rezerva a Guvernului", a conchis Pop.

Privatizarea Oltchim Dan Diaconescu: Toata planeta este interesata sa cumpere combinatul

Dan Diaconescu a declarat miercuri, la revenirea in tara, ca a discutat in avion cu ministrul Liviu Pop. El a mentionat ca va semna contractul de privatizare a Oltchim "atunci cand Guvernul va accepta conditiile noastre".

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat miercuri ca au fost facute 21 de propuneri de modificare a contractului de vanzare-cumparare a actiunilor detinute de stat la Oltchim si 15 propuneri de adaugare de paragrafe noi.

Diaconescu a mai precizat ca miercuri seara va pleca din nou din tara, urmand a se intoarce vineri.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei. Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni. Acesta a adaugat ca asteapta data de 1 octombrie pentru a sti daca ministerul va ramane proprietar al Oltchim.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Liviu Pop Oltchim Dan Diaconescu, #Dan Diaconescu privatizare Oltchim , #Dan Diaconescu