Pierderile de la Oltchim au crescut in primele noua luni din 2012

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 13:03
1229 citiri
Pierderile de la Oltchim au crescut in primele noua luni din 2012
Foto: Arhiva

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea a inregistrat pierderi de 308,5 milioane de lei (69,6 milioane de euro), in primele noua luni din acest an, in crestere cu 72 la suta fata de perioada similara din 2011.

De asemenea, veniturile companiei s-au depreciat cu 47 la suta, pana la nivelul de 721,9 milioane de lei (162,8 milioane de euro), se arata in raportul Oltchim.

In perioada ianuarie - septembrie 2012, Oltchim a avut o cifra de afaceri de 693,6 milioane de lei, reprezentand aproximativ jumatate din suma rulata in primele noua luni de anul trecut, ce s-a ridicat la 1,25 de miliarde de lei.

Trebuie precizat, insa, ca Oltchim a fost inchisa inca din august, cu o luna inainte de tentativa de privatizare, esuata dupa ce castigatorul licitatiei de vanzare, Dan Diaconescu, nu a adus suma promisa, de peste 200 de milioane de lei.

Dupa noua luni, datoriile cu scandenta de pana la un an se ridicau la 1,97 de miliarde de lei, cu 27,4% mai mari decat la sfarsitul anului trecut. De asemenea, datoriile pe o perioada mai mare cumulau 677,2 milioane de lei, in scadere cu 31,5 procente. Oltchim are, insa, plati restante catre furnizori in valoare de 1,06 miliarde de lei.

Productia a fost reluata, joi, la o singura instalatie, de electroliza cu membrana, iar, in doua saptamani, ar trebui pusa in functiune si electroliza cu catod de mercur.

Premierul Victor Ponta a precizat ca o noua tentativa de privatizare ar putea avea loc la inceputul anului viitor. Pana atunci, guvernul a cerut aprobarea Comisiei Europene pentru acordarea unui imprumut de pana la zece milioane de euro, raspunsul urmand a sosi in luna noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#pierderi Oltchim Ramnicu Valcea, #rezultate financiare Oltchim, #privatizare Oltchim , #privatizare